Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 16:06

Киянам порахують комуналку за старими методами

Киянам порахують комуналку за старими методами
Для будинків без лічильників плата буде нараховуватися за формулою: тариф, помножений на площу квартири і помножений на коефіцієнт, який залежить від середньодобової температури. Фото: Рудана

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що кияни, які ще не мають індивідуального лічильника тепла, отримають рахунки за листопад, розраховані за старою схемою — у залежності від середньодобової температури за вікном. Очікувалося, що сума за використану теплову енергію обраховуватиметься за середніми показниками тих будинків, де лічильники вже є.

"Цього опалювального сезону ще не діє норма, яка добре зарекомендувала себе в минулому році - розрахунок оплати за тепло за середніми показниками лічильників, а не за методикою. За результатами минулого року кияни змогли заощадити на оплаті близько 220 мільйонів гривень", - повідомив заступник голови Київміськадміністрації Петро Пантелєєв, пише ubr.ua.

Чиновник додав, що система має запрацювати найближчим часом.

Для будинків без лічильників плата буде нараховуватися за формулою: тариф (32,91 грн/кв. м), помножений на площу квартири і помножений на коефіцієнт, який залежить від середньодобової температури. Таких будинків у столиці менше 7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці отримають нові платіжки за газ

Зараз будинковими приладами обліку теплоенергії обладнано понад 93% комунальних будинків Києва.

Оскільки листопад поточного року був теплішим, ніж у минулі роки, коефіцієнт виявився менше одиниці. Тому, мешканцям без лічильника поки вдалося зекономити.

"Так, за двокімнатну квартиру площею 50 кв. м за листопад доведеться заплатити всього 1336 гривень. При звичайних температурах для листопада довелося б викласти 1645 гривень", - зауважив директор структурно відокремленого підрозділу "Київська енергопостачальна компанія" ПАТ "Київенерго" Андрій Таляр.

В Україні хочуть скасувати паперові квитанції за комунальні послуги і запровадити оплату в електронному вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Киянам порахують комуналку за старими методами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути