Ексклюзиви
неділя, 09 травня 2021 21:10

Кар'єрний ріст: хто з працівників може претендувати на швидке підвищення

Кар'єрний ріст: хто з працівників може претендувати на швидке підвищення
На підвищення можуть претендувати найініціативніші працівники, які не сидять на місці. Фото: Олена Луценко

У середньому українці на одному місці працюють три роки, кажуть експерти ринку праці. Люди не бояться змінювати роботу, особливо молодь. Для працівників важливо постійно отримувати нові знання, досвід. Тоді вони лишаються довше працювати на одному місці, прагнуть кар'єрного росту.

За словами рекрутерів, на підвищення можуть у першу чергу претендувати найініціативніші працівники. Вони не сидять на місці, досягнувши певного професійного рівня. Продовжують розвиватися: ходять на курси, майстер-класи, семінари, слухають лекції. Також навчають новачків у компанії, діляться новою інформацією з колегами, за даними Work.ua.

Часто причиною підвищення по службі стає певна кількість реалізованих проєктів. Наприклад, коли працівник сам придумав, що і як можна поліпшити. А потім впровадив це в життя. Також при розподілі посад враховують збіг цінностей співробітника із цінностями компанії.

Часті випадки, що людина не раз озвучувала керівнику, що заслужила нову посаду. Але відповіді так і не отримує. Рекрутери наголошують, в деяких компаніях така організаційна структура, що давати співробітнику нову посаду — значить просто перейменувати його теперішню позицію. Ні нових обов'язків, ні вищої зарплати, ні підлеглих не передбачається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого не візьмуть на роботу — сім поширених причин відмов

Тому працівник має сам розібратися, чи зможе він професійно рости в цій компанії. Можливо йому варто подумати про кар'єру в іншій організації.

Протягом останніх місяців українські роботодавці найбільш активно шукають продавців-консультантів у супермаркети і на базари.

Зараз ви читаєте новину «Кар'єрний ріст: хто з працівників може претендувати на швидке підвищення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути