Ексклюзиви
середа, 24 березня 2021 12:15

Як повернути товар і гроші під час карантину

Як повернути товар і гроші під час карантину
Продавцю потрібно написати лист про те, що ви маєте намір повернути товар в рамках 14 днів. Фото: unsplash

Українці можуть зіткнутися з проблемою повернення товару під час 3-тижневого карантину, оскільки річ можна обміняти на гроші впродовж 14 днів після покупки.

Споживач опиняється в непростій ситуації, бо прямої норми, яка б діяла в умовах карантину, немає, каже глава правління організації з питань захисту прав споживачів Олена Куликова у ефірі "Україна 24".

"Якщо у вас на руках є чек, там завжди прописана адреса продавця. Йому потрібно написати лист про те, що ви маєте намір повернути товар в рамках 14 днів. І коли закінчиться термін карантину, потрібно повторно звернутися до продавця з цією вимогою", - радить експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава спроможна виплачувати пенсії на рівні 5-6 тис. грн

З її слів, якщо продавець не хоче приймати товар і повертати гроші після закінчення карантину, то у вас на руках є лист з повідомленням, в якому ви продемонстрували, що хочете повернути товар.

"Ви завжди можете звернутися з цим листом в Держпродспоживслужбу за роз'ясненням ситуації та допомогою", — додала Олена Куликова.

Торік українці витратили понад 3 трлн грн. Найбільше грошей пішло на харчові продукти, одяг і взуття. Суттєві витрати також здійснювалися на транспорт, тютюн та алкоголь.

Зараз ви читаєте новину «Як повернути товар і гроші під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути