субота, 19 червня 2021 21:10

Як заощадити на ремонті квартири

Як заощадити на ремонті квартири
Середній чек за поклейку шпалер - 1924 грн, зняття старих обійдеться в 2100 грн. Фото: pixabay.com

Ремонт квартири може тривати роками. Але є актуальні будівельні роботи, які краще встигнути зробити до кінця літа. На вартість послуг фахівців впливає попит.

Встановити кондиціонер

Пік замовлень припадає на червень. Наприклад, в перший місяць літа минулого року попит на установку кондиціонерів зріс в 11 разів, у порівнянні з травнем. Ціна підскочила на 25% - в середньому 2500 грн за замовлення, розповіли Gazeta.ua аналітики сервісу Kabanchik.ua.

Цього року через холодний червень сезон установок ще не стартував, Майстри ще не завантажені замовленнями, вартість роботи буде нижче - 2000 грн.

Встановити металопластикові вікна

Багато українців вважають за краще встановлювати склопакети восени. На цей час припадає на 60% більше замовлень, ніж влітку. Отже зростає і вартість. Бажаючим заощадити краще замовляти установку вікон влітку. Середній чек за роботу в червні на 48% нижче, ніж в піковий осінній сезон - 1200 грн за замовлення.

Утеплити фасад

Пік попиту на фасадні роботи - кінець серпня. А пік сезону припадає з вересня по листопад. У цей час багато хто розуміє, що зима близько, а утеплення будинку потрібно було на вчора. Майстри і компанії, які виконують роботи з термоізоляції, завантажені. Ціни досягають максимуму. У порівнянні з червнем середній чек восени виростає від 12 до 14 тис. грн за одне замовлення.

Покрівельні роботи

Підлатати чи повністю переробити дах можна тільки в літній час. Роботи краще починати в червні. Як правило, ціни на послуги майстрів ще не високі. Середній чек - 6800 грн за одне замовлення.

Потреба в покрівельника виростає восени. Ймовірно, це пояснюється тим, що багато хто повертається з відпусток і готові приступити до запланованого ремонту. Природно, в період ажіотажу зростають і розцінки робіт. Найбільш активний попит спостерігається з кінця серпня і зберігається до кінця жовтня.

Встановити бойлер

Для монтажу бойлера краще шукати майстра універсала, який зможе не тільки повісити бойлер, а й за необхідності правильно підключити його до електромережі. Середній чек в червні - 700 грн. Ціна на установку залежить від складності та обсягу робіт.

Стяжка підлоги

В середньому стяжка підлоги обходитися в червні в 5500 грн за замовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому натяжні стелі – ідеальний варіант для квартири?

Поклеїти шпалери

Середній чек за поклейку шпалер - 1924 грн, зняття старих обійдеться в 2100 грн. Фарбування - 2400 грн за замовлення.

Навесні найбільше роботи пропонували будівельникам, сантехнікам. Затребувані були маляри. Так, в інтернеті створили близько 10 тис. замовлень для сантехніків. Це на 50% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найчастіше шукали фахівців для ремонту крана, унітазу, установки змішувача і водонагрівача. Виріс попит на укладку плитки, штукатурні роботи. Плиточники за свою роботу в середньому брали 5450 грн, штукатурщики - 5600 грн.

На 50% більше роботи, ніж в минулому році, пропонували електрикам. Фахівців просили повісити люстру, замінити проводку і розетки, відремонтувати світильник. За одне замовлення вони в середньому отримували 800 грн.

Зараз ви читаєте новину «Як заощадити на ремонті квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути