Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2019 21:10

Як знайти роботу: поради експертів

Як знайти роботу: поради експертів
Якщо зацікавила вакансія, зв'яжіться з рекрутером. Розпитайте детальніше про умови роботи. Фото: Depositphotos

При прийомі на роботу рекрутери звертають увагу на особистісні якості кандидата та його очікування по зарплаті. Враховують досвід роботи потенційного працівника.

Щоправда пошукачі інколи допускають помилки ще до зустрічі з рекрутером на співбесіді. Як уникнути непорозумінь пояснює The Point.

Відсутність зворотнього зв'язку

Якщо зацікавила вакансія, зв'яжіться з рекрутером. Розпитайте детальніше про умови роботи. Якщо ж вам зателефонували чи написали першими, вислухайте пропозицію. Погоджуйтеся на співбесіду, коли робота зацікавила вас. Не варто грубити, якщо вакансія не актуальна. Достатньо відповісти - "Ні, дякую" або "Дякую, нецікаво". Це допоможе рекрутеру зосередитися на пошуках іншого кандидата. Крім того, закріпите за собою репутацію порядного пошукача.

Запізнення та ігнорування співбесід

Рекрутера варто завчасно повідомити, що не зможете прийти чи запізнитеся на співбесіду. Можна як зателефонувати, так і написати повідомлення. Це набагато краще, ніж безпричинна відсутність на співбесіді чи півторагодинне запізнення без попередження. Навряд чи рекрутер захоче спілкуватися чи пропонувати роботу такому кандидату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота в IT: які зарплати отримують програмісти

Поверхневе вивчення вакансії

Перед співбесідою варто дізнатися більше про компанію, де плануєте працювати. Особливу увагу зверніть на текст вакансії. Випишіть вимоги та умови роботи. Підготуйте питання до рекрутера. Тоді зможете показати, що вакансія зацікавила вас. Бувають випадки, коли на співбесіду приходить кандидат, який не має необхідного досвіду чи не відповідає вимогам роботодавця. Однак ця інформація була вказана у вакансії.

Порівняно з попередніми роками пришвидшився потік кадрів. Українці частіше змінюють роботу через невиплату чи затримку зарплати, хамське відношення керівництва, неграмотне управління персоналом, нестабільність компанії.

Зараз ви читаєте новину «Як знайти роботу: поради експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути