Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2020 00:31

Кабмін опублікував програму порятунку економіки

Кабмін опублікував програму порятунку економіки
В Кабміні озвучили план порятунку економіки. Фото: Прямий

Кабінет міністрів опублікував основні положення Програми стимулювання економіки для подолання наслідків, спричинених обмежувальними заходами щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.

Відповідну презентацію опубліковано на Урядовому порталі.

Основні положення розділено на такі частини:

- короткострокові ініціативи у відповідь на Covid-19 (забезпечення безпечного функціонування економіки, захист українських товарів, робіт, послуг від імпортних альтернатив);

- заходи секторального напрямку стимулювання економіки (підтримка промисловості, агросектора, енергетики, транспорту, інфраструктури, сфери послуг, інформаційно-комунікаційних технологій);

- підтримка економіки за функціональними напрямками (підтримка малого та середнього бізнесу, міжнародної торгівлі, інвестицій, інновацій, створення робочих місць та розвиток ринку праці, розумне регулювання економічної діяльності).

У підготовці цієї Програми взяли участь понад 90 розробників, серед яких аналітичні центри, бізнес-асоціації та окремі компанії (в тому числі із представників малого та середнього бізнесу).

"У Програмі враховано ініціативи за такими напрямками: доступ до фінансів, доступ до ринків, дерегуляція, модернізація та розвиток, доступ до інфраструктури. Важливою частиною Програми буде системна та ґрунтовна підтримка вітчизняного виробника. Принциповим пріоритетом є створення робочих місць та сплата податків в Україні", - йдеться в повідомленні.

Програма передбачає широкий спектр методів підтримки: допомога просування експорту; доступні кредити, грантові програми; розширення участі малого й середнього бізнесу в державних закупівлях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки підприємців зареєструвалися на отримання допомоги

Раніше міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко повідомляв, що Програма стимулювання економіки містить понад 230 конкретних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін опублікував програму порятунку економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути