Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2020 19:23

Кабмін чекає на перший транш від МВФ вже наступного тижня

Кабмін чекає на перший транш від МВФ вже наступного тижня
Кабмін чекає на транш МВФ наступного тижня. Фото: Reuters

Кабінет Міністрів України чекає перший транш за новою програмою співпраці з МВФ наступного тижня.

У МВФ розуміють позицію українського уряду щодо того, як будуть відновлювати зростання вітчизняної економіки. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Умови зрозумілі, ми чекаємо транш, орієнтовно, на наступному тижні. З точки зору розуміння ситуації, МВФ прийняв відповідні рішення, а ми виконали всі домовленості, які у нас були, незважаючи на деякий скептицизм окремих експертів", - повідомив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада ухвалила "антиколомойський закон"

З точки зору макроекономіки зупинити інфляцію легше, ніж її розігнати, коли це потрібно. За винятком, коли дійсно друкуєш гроші і всім роздаєш, але тоді це просто злочин, - підкреслив він.

"Здорова інфляція в 2-3% - це поступове зростання економіки, і це треба запускати. Це складно. Зараз більшість підприємств скорочують своє виробництво, у них падає замовлення. Тому в споживанні потрібно створити трохи більший попит, ніж є у виробництві, і постійно контролювати це зростання", - наголосив Шмигаль.

Кабінет міністрів України уповноважив міністра фінансів Сергія Марченка підписати лист до Міжнародного валютного фонду щодо нової програми співпраці. Як зазначається, після тривалих переговорів і виконання попередніх заходів було досягнуто згоди з МВФ щодо початку нової програми для України строком на 18 місяців загальним обсягом $5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін чекає на перший транш від МВФ вже наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути