вівторок, 18 вересня 2018 17:24

Хорошковський залишиться ні з чим: стало відоме ім'я ймовірного власника "Сбербанку" в Україні

Хорошковський залишиться ні з чим: стало відоме ім'я ймовірного власника "Сбербанку" в Україні
З'явилась інформація, що Ігор Коломойський найближчим часом може стати власником української "дочки" "Сбербанку Росії". Фото: УНІАН

Бізнесмен Ігор Коломойський найближчим часом може стати власником української "дочки" "Сбербанку Росії", до придбання якої готувався Валерій Хорошковський.

Про цю схему угоди йдеться на сторінці у соціальній мережі Facebook "Сбербанк.leaks", інформує "Комсомольська правда".

Як зазначають у публікації, Ігор Коломойський уже невдовзі може стати власником української філії "Сбербанку Росії", "ВТБ" або "Промінвестбанку". Це, за рішенням Гаазького суду, може стати компенсацією за "кримські активи", контроль над якими бізнесмен втратив після анексії Кримського півострова в 2014 році.

Раніше до придбання "Сбербанку" "придивлявся" Олександр Ярославський. Готувався до покупки української філії банку безпосередньо і Валерій Хорошковський, але, як ідеться у публікації, тепер він може залишитися ні з чим, адже "Сбербанк" може забрати за борги Ігор Коломойський.

Відповідно до рішення Гаазького суду, компанії Коломойського претендують на те, щоб стягнути з власності РФ на території України на близько 140 млн дол. США. Така сума відповідає загальній вартості банків "ВТБ" і "Сбербанку Росії" або ж "ВТБ" і "Промінвестбанку". Нині залишається головним питанням, які саме два банки стануть підконтрольні компаніям Коломойського і як на це подивляться у Національному банку України.

"Коломойський увійшов в цю ситуацію, не просто відкривши двері з ноги, але вистріливши з гармати. А Хорошковський, який "майже купив", залишається ні з чим", – повідомляється на сторінці спільноти.

Як повідомляли раніше, Валерій Хорошковський ввів свій менеджмент в керівництво української філії "Сбербанку Росії".

Нещодавно стало відомо, що в Нацбанку розглянуть питання про звільнення Ірини Князєвої з поста голови правління "Сбербанку".

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський залишиться ні з чим: стало відоме ім'я ймовірного власника "Сбербанку" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути