пʼятниця, 19 травня 2017 11:22

Гройсман не вважає стаж 25-35 років "надто великим"

Гройсман не вважає стаж 25-35 років "надто великим"
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у 39 років має 23 роки трудового стажу. Фото: iPress.ua

Трудовий стаж 25-35 років не є надто великим, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час виступу у Верховній Раді 19 травня.

Про це передає "Українська правда".

"25 років трудового стажу – це трудова пенсія. Її треба заробити. Людина на пенсії живе в середньому 18 років. І якщо вона не має пенсійного стажу, повинна отримувати інший платіж – соціальну допомогу держави. Не треба забирати в одного пенсіонера, який усе життя працював, і віддати іншому, який не працював. Якщо по здоров'ю – є пенсія з інвалідності. Але якщо людина байдикувала, не хотіла працювати або займалася прихованою роботою, звісно, вона не може бути в таких самих умовах", – каже Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт сказав, кому треба раніше йти на пенсію

"Пенсійний вік дорівнюватиме 60 років – підвищення не буде. Мені сьогодні 39 років. Маю трудового стажу майже 23 роки. Кожна людина, яка працює, має достатньо стажу, щоб отримати відповідну пенсію. Завдяки пенсійній реформі протягом 7-10 років ми вийдемо на нульовий дефіцит Пенсійного фонду", – додав він.

У пенсійній реформі передбачене поетапне збільшення трудового стажу. Пенсію за віком у 60 років призначатимуть за наявності страхового стажу 25 років. Кожні 12 місяців вимога до розміру страхового стажу збільшуватиметься на 1 рік. 2028-го, щоб отримати пенсію за віком, необхідно буде мати 35 років страхового стажу.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман не вважає стаж 25-35 років "надто великим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути