Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2011 09:55

Гривня може ослабнути до 8,25 грн/дол цього місяця - експерти

Гривня може ослабнути до 8,25 грн/дол цього місяця - експерти

Курс готівкового долара в листопаді може підвищитися до рівня 8,25 грн/дол. на тлі макроекономічних ризиків, вважають експерти аналітичного департаменту X-Trade Brokers Ukraine.

Нині, на думку аналітиків, існує цілий перелік ризиків, що загрожують девальвації гривні.

"Це збільшення вартості залучення позикових коштів за кордоном і супутні цьому побоювання щодо іноземного фінансування. Йдеться, у тому числі, про продовження кредитного співробітництва з МВФ. На тлі прогнозованого уповільнення зростання світової економіки, вірогідним буде зниження припливу іноземної валюти від вітчизняного експорту. Золотовалютні резерви НБУ у вересні скоротилися на 3 млрд дол. (-8%) до 35 млрд дол. Тиск на резерви України, і відповідно на курс гривні, робить збільшення дефіциту поточного рахунку платіжного балансу, який, як очікується, досягне 4,5% ВВП в 2011 році при раніше запланованих 3,5% ВВП. Дефіцит зовнішньої торгівлі за станом на жовтень досяг рівня в 5 млрд дол. Крім того, негативний вплив на вартість гривні робить загальне боргове навантаження країни - 82% ВВП", - зазначили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримська податкова зібрала з курортників 3 мільярди гривень

За словами експерта аналітичного департаменту X-Trade Brokers Ukraine Володимира Олексюка, фінансові ринки продовжують перебувати під впливом боргових проблем Єврозони.

Він зазначив, що фінансові ринки надають найбільший вплив на вартість валют, запозичень, як у світі, так і в Україні, і вирішення даного питання в найближчій перспективі очікувати не варто.

"Слабкість європейської економіки дійсно викликає побоювання і прямо впливає на позиції євро. Курс євровалюти залежатиме також і від політики ЄЦБ, але зниження ставки рефінансування, враховуючи досить високий рівень інфляції в ЄС-17 (2,8% у жовтні), може відбутися вже наступного року. У короткостроковій перспективі євро, ймовірно, буде торгуватися в рамках широкого діапазону - 1,35-1,42 дол./євро. В Україні, в цьому випадку, курс євровалюти складе 10,8271-11,7438 грн/євро", - прогнозує аналітик.

Зараз ви читаєте новину «Гривня може ослабнути до 8,25 грн/дол цього місяця - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути