вівторок, 21 травня 2019 14:20

Готові виконати закон і сприяти своєчасному запуску реформи - директор ДП "Енергоринок"

Готові виконати закон і сприяти своєчасному запуску реформи - директор ДП "Енергоринок"
Директор ДП "Енергоринок" Юрій Гнатюк заявив, що підприємство готове виконати всі вимоги, необхідні для запуску ринку електроенергії з 1 липня. Фото: Trust.UA

ДП "Енергоринок" готовий виконати всі вимоги, необхідні для своєчасного запуску оптового ринку електроенергії з 1 липня 2019 року. Про це повідомив директор ДП "Енергоринок" Юрій Гнатюк під час обговорення.

"Сьогодні я хотів би сказати, що на нас (ДП "Енергоринок" - ред.) лежить відповідальність за виконання умов закону ("Про ринок електроенергії" - ред.), і ми їх виконаємо. Програмні комплекси ми запустимо. Технічні нюанси - перші на черзі з нашими імпортерами, з НЕК "Укренерго", я сподіваюся, ми їх вирішимо до призначеної дати 1 липня", - зазначив директор ДП "Енергоринок".

На його думку, два роки на запуск нової моделі ринку електроенергії, які були в України, - жорсткі умови, вони стимулювали до напруженої роботи. "Два роки - це рекорд Гіннеса. Такого не було ніде. Мало того, ми вже пройшли перший етап - це роздрібний ринок", - зазначив Юрій Гнатюк. Він висловив надію, що інші учасники ринку також будуть готові до чергового етапу енергореформи, що стартує з 1 липня 2019 року, як передбачено законом "Про ринок електроенергії".

Нагадаємо, відповідно до зобов'язань перед Європейським Енергоспівтовариством Україна повинна імплементувати положення Третього енергопакету ЄС, мета якого провести лібералізацію ринку електроенергії і стимулювати розвиток конкуренції серед постачальників електроенергії. Реформа ринку електроенергії передбачає впровадження європейської моделі, яка буде стимулювати в Україні конкуренцію і появу нових учасників ринку.

Як раніше повідомлялося, на думку екс-міністра енергетики, енергоексперта Івана Плачкова, суб'єкти енергоринку готові до відкриття роздрібного ринку електроенергії з 1 липня 2019 року, і відкладати впровадження реформи не можна.

Зараз ви читаєте новину «Готові виконати закон і сприяти своєчасному запуску реформи - директор ДП "Енергоринок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути