Ексклюзиви
понеділок, 06 квітня 2020 20:28

Гончаренко заявив, що Україні загрожує відключення світла

Народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко звернувся із запитом до президента Володимира Зеленського та його уряду з вимогою призначити міністра енергетики, а також негайно навести лад у галузі через критичну ситуацію, яка загрожує відключенням світла по всій країні. Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбук.

"Самокатщина" вже довела країну до кризи. Я вам нагадаю: ще до карантину ми втратили 9% промвиробництва, знизили темпи зростання ВВП, недоотримали 40% надходжень до держбюджету", – наголосив народний депутат.

Він підкреслив: "Сьогодні, коли запасу міцності залишилося на декілька тижнів, нас накриває новою загрозою. Україна може залишитися без світла".

Гончаренко зазначив, що таку загрозу визнало Міністерство енергетики та захисту довкілля. Він також зауважив, що в умовах економічної кризи та критичної ситуації через розповсюдження коронавірусу, таке стратегічно важливе міністерство вже 3 тижні залишається без керівника, бо досі не призначено міністра.

"Чи не те це міністерство, яке ще два тижні тому видавало феєричні звернення до громадян із закликом не платити за комуналку? А тепер воно говорить: так, постачальники електроенергії можуть отримати статус дефолту. Чи не те це міністерство, яке п'ять місяців не вирішувало проблем галузі? Яке покривало імпорт електроенергії з Росії, коли зупинялись українські станції?" – написав депутат.

Гончаренко наголосив: "Я не хочу, щоб у лікарнях, в які вся країна збирає гроші на нове обладнання, вимкнули світло. Тож я звертаюсь до цієї влади з вимогою вжити усіх заходів, щоб не допустити блекауту в Україні".

Представник "Європейської Солідарності" закликав уряд Зеленського нарешті призначити міністра та навести лад з головами державних компаній.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Гончаренко заявив, що Україні загрожує відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути