Ексклюзиви
пʼятниця, 22 листопада 2019 10:54

Глава Аграрного Фонду увійшов в топ-25 CEO України - і був відсторонений в цей же день

Голова державного ПАТ "Аграрний Фонд" - Андрій Радченко увійшов в топ-25 найуспішніших CEO України за 2018 ий рік, згідно з рейтингом "Капітани бізнесу" ділового видання Корреспондент.

В той же день, Кабінет міністрів відсторонив його від виконання обов'язків для того, щоб ліквідувати держкомпанію.

Так, в 2018-му році ПАТ "Аграрний Фонд" сумарно приніс до бюджету 1,63 млрд грн., з яких 71 млн грн. - дивіденди. Активи держтрейдера виросли на 22,5% в 2018-му і на 17,6% роком раніше.

При цьому Агарний Фонд є стратегічним аграрним підприємством, що спеціалізується на кредитуванні аграріїв добривами по зерновим форвардам. Зокрема, питома вага Аграрного Фонду в кредитуванні посівної за 2016-2018 рр. становив від 30% до 50%.

 

Нагадаємо, раніше Міністр економіки - Тимофій Милованов пояснив, що звільнив Андрія Радченка, так як компанія не потребує розвитку, а повинна бути ліквідована.
Тимчасово виконуючим обов'язки ПАТ "Аграрний Фонд" призначено Івана Баришев, звільнений в 2015-му з того ж Аграрного Фонду за організацію збиткової угоди на $ 112,5 млн. З кредитування компанії "Ukrlandfarming"

Щорічно оновлюваний Рейтинг "Капітани бізнесу" журналу Корреспондент базується на оцінці провідними економічними журналістами та представниками профільних асоціацій країни публічної репутації СЕО та особистого вкладу керівника в результати компанії.

Зараз ви читаєте новину «Глава Аграрного Фонду увійшов в топ-25 CEO України - і був відсторонений в цей же день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути