Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2015 20:25

"Газпром" відновлює постачання російського газу в Україну з 1 жовтня

"Газпром" відновлює постачання російського газу в Україну з 1 жовтня
Фото: espreso.tv

В середу у Відні відбулись переговори між главою "Газпрому" Олексієм Міллером та главою "Нафтогазу України" Андрієм Коболєвим.

За підсумками переговорів Міллер заявив російському телеканалу НТВ, що "всі принципові двосторонні питання з Україною вже узгоджені". Повідомляє Інтерфакс-Україна

"Ми очікуємо, що угода за участю Європейської Комісії буде підписана наступного тижня, і постачання російського газу за передоплатою відновляться з 1 жовтня", - сказав глава російської компанії.

П'ять днів тому Міллер не виключав, що поставки можуть поновитися вже в "останній декаді вересня". Однак тепер він говорить тільки про наступний квартал.

"У найближчі кілька днів НАК "Нафтогаз України" звернеться до "Газпрому" про подання знижки щодо мита, і, як це і було в попередні періоди, "Газпром" направить пропозиції в уряд РФ. Рівень цін буде конкурентноспроможний з сусідніми до України країнами Європейського Союзу", - заявив Міллер.

"Газпром" утримається від умови "бери-або-плати" у наступні 2 квартали", - додав він. Незастосування правила take or pay було однією з вимог української сторони.

Як відомо, минулої п'ятниці делегації Росії та Європейської Комісії погодили умови зимового пакета для України. Після узгодження з українською стороною його планують винести на підписання.

Нагадаємо раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин розповів, що ціна російського природного газу, згідно з формулою контракту "Газпрому" і "Нафтогазу України" 2009 року, на четвертий квартал 2015 року становить 252 доларів за 1 тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" відновлює постачання російського газу в Україну з 1 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути