понеділок, 03 серпня 2020 09:59

Газпром оштрафували на €50 млн: хто отримає кошти

Газпром оштрафували на €50 млн: хто отримає кошти
Польський антимонопольний регулятор оштрафував Газпром через процедуру створення консорціуму для фінансування будівництва "Північного потоку-2". Фото: gazprom.ru

Російський Газпром має заплатити штраф у розмірі €50 млн. Відповідне рішення ухвалив Польський антимонопольний регулятор.

Штраф наклали через відмову російської компанії співпрацювати у справі щодо будівництва "Північного потоку-2", йдеться у повідомленні регулятора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні передали акції, якими володів російський Газпром

Зокрема, Польський антимонопольний регулятор оштрафував Газпром через процедуру створення консорціуму для фінансування будівництва "Північного потоку-2", на яку регулятор не дав згоди.

Обвинувачення пред'явили шести компаніям. Йдеться про Газпром, Engie Energy зі Швейцарії та чотири компанії з Нідерландів: Uniper, OMV, Shell і Wintershall. Крім того, російська компанія відмовилася надати документи, які стосуються справи.

Україна і Польща домовилися про співпрацю щодо недопущення реалізації російського газового проєкту "Північний потік-2".

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та міністра закордонних справ Польщі Яцека Чапутовича, "Північний потік-2" загрожує енергетичній безпеці Європи. Зокрема, міністри домовилися розвивати тристоронній меморандум між Україною, Польщею та США про співробітництво в енергетичній галузі. Це дозволить диверсифікувати джерела енергопостачання.

Зараз ви читаєте новину «Газпром оштрафували на €50 млн: хто отримає кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути