четвер, 03 серпня 2017 19:49

Газ буде. Укрнафті продовжать ліцензії на видобуток до 2037 року

Газ буде. Укрнафті продовжать ліцензії на видобуток до 2037 року
Укрнафті продовжать ліцензії на видобуток до 2037 року. Фото: lb.ua

Комісія з питань надрокористування при державній службі геології і надр (Держгеології) рекомендує продовжити спеціальні дозволи (ліцензії) на користування надрами для найбільшої нафтовидобувної компанії Укрнафта на 20 років - до 2037 року.

Про це повідомили в Держгеології, передають Українські новини.

"20 липня відбулося засідання комісії з питань надрокористування, на якому прийняли позитивне рішення про продовження ліцензій по Укрнафті на 20 років", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 9 червня Укрнафта зупинила видобуток на Південно-Панасівському родовищі в Сумській області через відмову Державної служби геології і надр в продовженні спеціального дозволу на користування надрами, який закінчився. Таким чином, без газу залишилися 4 села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український добовий видобуток газу сягнув максимального обсягу

Крім того, з 27 червня 2017 Укрнафта була змушена зупинити видобуток вуглеводнів на Анастасіївському, Рибальському, Артюховскому і Коржівському родовищах у Сумській області.

Раніше Укрнафта звернулася до голови Сумської ОДА, з проханням в рамках повноважень глави адміністрації, не допустити зупинки на шести родовищах підприємства, на яких незабаром має закінчитися термін дії спеціальних дозволів на видобуток.

У 2017 році закінчується термін дії спецдозволів компанії на 9 родовищах. Укрнафта оцінює втрати від непродовження дії 9 дозволів у 4 млрд грн.

Сумарний видобуток на 9 родовищах становить 275,7 тис. тонн нафти (близько 20% річного обсягу видобутку нафти Укрнафти) і 87,9 млн куб. м природного газу.

50%+1 акція Укрнафти належить НАК Нафтогаз України, за 13,6% - компаніям Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited і 12,9% - Bordo Management Limited. 9,9% акцій компанії належать іншим акціонерам.

Зараз ви читаєте новину «Газ буде. Укрнафті продовжать ліцензії на видобуток до 2037 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути