пʼятниця, 17 серпня 2018 13:39

Формулу "Роттердам+" скасують

Формулу "Роттердам+" скасують
Скасування формули "Роттердам+" НКРЕКП пояснює необхідністю впорядкування нормативної бази діяльності на ринку електричної енергії України та для забезпечення своєчасної підготовки учасників ринку електричної енергії України до роботи нового ринку електричної енергії. Фото: Vse.Media

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), планує скасувати формулу "Роттердам +" у зв'язку з початком дії нового ринку електричної енергії.

Проект постанови оприлюднено на офіційному сайті НКРЕКП.

Згідно з документом, з початку дії нового ринку електроенергії визнаються такими, що втратили силу, ціла низка нормативних документів, які раніше регламентували роботу української енергетики: умови і правила здійснення підприємницької діяльності з оптового постачання і передачі електричної енергії, постанови про покупку електричної енергії виробниками, про формування тарифів і т. д. У переліку документів, які планується скасувати, також постанова НКРЕКП №289 від 03.03.2016 року "Про затвердження порядку формування прогнозної оптової ціни електричної енергії", більш відома під назвою "Роттердам+".

Дане рішення НКРЕКП пояснює необхідністю впорядкування нормативної бази діяльності на ринку електричної енергії України та для забезпечення своєчасної підготовки учасників ринку електричної енергії України до роботи нового ринку електричної енергії.

Як повідомлялося, прийнятий закон "Про ринок електроенергії" передбачає впровадження нової конкурентної моделі ринку, що містить низку сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу вперед", добовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг.

Документ запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, у тому числі в питанні поділу компаній за напрямами розподілу і передачі електроенергії.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової та тарифної політики в цих сферах.

Зараз ви читаєте новину «Формулу "Роттердам+" скасують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути