Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2018 20:23

Фінансист назвав найбільшу проблему економіки

Фінансист назвав найбільшу проблему економіки
Інвестори бояться заходити в Україну. Фото dw.com

Інвестори хочуть безпеки для своїх активів, але в Україні мають тільки ризики.

Про це повідомив Gazeta.ua фінансист Сергій Фурса.

"Найбільша проблема для економіки України - відсутність верховенства права. Продажні силовики і суди не дають гарантій прав приватної власності. Інвестори не будуть ризикувати витрачати гроші і час, щоб потім ці активи просто забрали. А от якраз нам інвестиції дуже потрібні для росту економіки. Тиск зовнішнього боргу, який зараз становить $65 млрд, впливає на економіку. Але не можу сказати, що це ключова проблема економіки. Розуміємо, що буде важкий тиск на країну стосовно цих виплат в 2019-2020 роках. Про проблему дефолту говорити зарано. Маємо виконувати програму Міжнародного валютного фонду, щоб отримати потрібні кредити саме для відшкодування зовнішнього боргу. Самостійно виплатити ці гроші можемо, але не впевнений, що країна готова витримати тривалий курс лікувального голодування", - пояснив фінансист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт спрогнозував курс долара на рік.

Російська економіка набагато краща за українську, адже її розвиток розпочався раніше. Чекати на її знищення не варто. Світовий банк назвав суму державного боргу України. Рахунок йде на десятки мільярдів, однак погасити 44% боргу можуть допомогти зовнішні джерела.

Зараз ви читаєте новину «Фінансист назвав найбільшу проблему економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути