Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2020 11:55

Фальшиві 200 грн: українців попередили про партію підроблених банкнот

Фальшиві 200 грн: українців попередили про партію підроблених банкнот
Фальшиві банкноти може розпізнати спеціальне обладнання у банках і магазинах. Фото: dengi.ua

В Україні вилучили велику партію фальшивих банкнот номіналом 200 грн. Це купюри зразка 2007 року, однак на них вказаний 2014 рік випуску.

"Банкноти виготовлені на папері з двотоновими водяними знаками у вигляді літери S та мають імітацію ультрафіолетового захисту. Локальний багатотоновий водяний знак (портретне зображення Лесі Українки) та захисну стрічку імітовано друком із зворотного боку банкноти", — наголосили у Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові гроші: який вигляд має справжня банкнота 1000 грн

Виявити підробку можна за допомогою ефекту зміни кольорів оптично-змінного зображення цифрового позначення номіналу "200" на лицьовому боці банкноти. Цього ефекту у фальшивих купюрах не імітували. Також фальшиві банкноти може розпізнати спеціальне обладнання у банках і магазинах.

"Головне, що слід пам'ятати, – у разі сумнівів щодо справжності банкнот потрібно не поспішаючи перевірити декілька захисних елементів", — додали в НБУ.

Оновлена банкнота 200 грн в Україні з'явиться 25 лютого 2020 року. Матиме посилений захист. Зокрема, буде покращено рельєфність елементів друку, вдосконалено ультрафіолетовий та інфрачервоний захист, використано два інноваційні захисні елементи.

Зараз ви читаєте новину «Фальшиві 200 грн: українців попередили про партію підроблених банкнот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути