пʼятниця, 06 квітня 2018 15:28

Єврокомісія не підтримує будівництво "Північного потоку-2"

Єврокомісія не підтримує будівництво "Північного потоку-2"
Робота "Північного потоку-2" порушуватиме принципи прозорості, недискримінаційності і вільного доступу європейських споживачів до джерел енергоносіїв. Фото: Кореспондент

Європейська комісія не підтримує будівництво в обхід території України газопроводу "Північний потік-2".

"Наша позиція чітка. Вважаємо, що "Північний потік-2" не сприяє диверсифікації джерел і маршрутів постачання газу. Він не буде підтриманий з боку ЄС", - заявив директор Директорату з питань енергетики Єврокомісії Домінік Рісторі, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Газпром намагається уникнути санкцій

За його словами, робота "Північного потоку-2" порушуватиме принципи прозорості, недискримінаційності і вільного доступу європейських споживачів до джерел енергоносіїв.

Водночас Німеччина 27 березня дозволила будівництво газопроводу протяжністю 85 км у своїй виключній економічній зоні в Балтійському морі. 5 квітня свій дозвіл на побудову "Північного потоку-2" надала Фінляндія.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Польща, країни Балтії та Данія стверджують, що російський газопровід збільшить залежність ЄС від Газпрому. Який постачає близько третини об'ємів газу в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія не підтримує будівництво "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути