середа, 31 січня 2018 06:35

Експерти назвали найкращу українську транзакцію року

Експерти назвали найкращу українську транзакцію року
Євробонди - найкраща транзакція року. Фото: РБК

Повернення України на ринки зовнішніх запозичень у вересні 2017 року визнано найкращою транзакцією року в регіоні Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Африки.

Восени 2017 року Україна повернулася на світові ринки капіталу і розмістила єврооблігації на $3 млрд під 7,375% річних з 15-річним терміном погашення, йдеться в щорічному огляді міжнародних ринків капіталу видання Global Capital.

"Вдале розміщення українських євробондів означає, що інвестори довіряють Україні. Але найважливішим є те, що це розміщення є кроком для стабілізації нашої фінансової системи в майбутньому", - відзначає міністр фінансів Олександр Данилюк.

За його словами, Україна використала частину надходжень від нового випуску облігацій для викупу/обміну облігацій 2019 і 2020 років погашення, коли будуть основні виплати за зовнішнім боргом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покращення макроекономічної ситуації стало драйвером зростання ціни євробондів українських компаній - ЗМІ

18 вересня 2017 року президент України Петро Порошенко заявив, що Україна розмістила 15-річні облігації на $3 млрд. З них - $1,6 млрд - для здійснення обміну або викупу єврооблігацій з погашенням в 2019 і 2020 роках, які були випущені в рамках реструктуризації боргу в 2015 році. Попит на нові єврооблігації склав близько $9,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали найкращу українську транзакцію року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути