неділя, 01 квітня 2018 21:10

Експерти розповіли, як не втратити інтерес до роботи

Експерти розповіли, як не втратити інтерес до роботи
Щоб продуктивно працювати, фахівці радять створити список цілей, змінити мислення, постійно навчатися новому і подружитися з колегами. Фото: Добрий лікар

Стан, коли необхідно працювати, але не хочеться, знайомий кожному. Часто виконання завдань доводиться відтягувати до останнього. Це може негативно вплинути на думку роботодавця щодо вас.

Це відбувається через нестачу внутрішньої мотивації чи бажання. Рекрутери підготували поради, як діяти, щоб не втратити інтерес до роботи, пише Work.ua.

Запишіть свої цілі та прямуйте до них

Нічого не мотивує людину так, як досягнення поставлених цілей. Водночас важливо формулювати їх зрозуміло і чітко. Визначити терміни і обсяги. Після цього запишіть цілі у щоденник і прямуйте до них.

Плануйте

Єдиного визначення цілей недостатньо. Реалізувати їх без плану практично неможливо. Тому необхідно визначити конкретні кроки. Тобто сформувати план. Якщо дотримуватися його, то робочий день мине продуктивно.

Знайомтесь з надихаючими біографіями

Звісно потрібно навчатися на власному досвіді. Однак не забувати про досвід інших. Якщо втрачаєте інтерес до роботи, зверніться до історій людей, які чогось досягли. Їх долі часто змушують повірити, що будь-які мрії здійсненні.

Заздріть

Спосіб має багато спільного з попереднім. У того, хто дізнався про успіхи колег, виникає бажання довести, що він не гірший. Заздрість - дуже сильний мотиватор. До того ж природний.

Надихайтеся цитатами

Часто речення, сказана або прочитана фраза, спонукає діяти і напружено працювати. Розмістіть найулюбленіші мотивуючі цитати над вашим робочим столом. Це налаштує на успішну роботу. Надасть впевненості у власних силах.

Змініть мислення

Успіх народжується в нашій голові. Трохи оптимізму і впевненості у власних силах допомагають досягти будь-яких цілей. Незважаючи на складність завдання, налаштовуйтесь лише на позитивний результат.

Навчайтеся

Впевненість у власних силах ніщо без знань та навичок. Якщо відчуваєте нестачу кваліфікації, запишіться на курси, послухайте вебінар, сходіть на майстер-клас.

Подружіться з колегами

Гарна атмосфера на роботі змушує нас хотіти діяти. Працювати у команді завжди веселіше, ніж самому.

Уникайте того, що відволікає

Якщо не можете виконати завдання, позбудьтеся всіх сторонніх чинників, які відволікають. Мова йде про соціальні мережі, музику, чай чи каву, постійні повідомлення на телефон. Поверніться до цього, після виконання необхідної роботи.

Нагородіть себе за виконану роботу

Коли виконали завдання, дозвольте собі послухати музику, почитати новини чи випити кави. Якщо закінчили працювати над складним проектом, купіть квитки в кіно чи театр. Працювати завжди легше, коли знаєте, що вас чекає винагорода за це.

В Україні пропонують на 4 дні збільшити відпустку. Крім того, за умови підписання відповідного договору, збільшити тривалість робочого дня до 12 годин. Також пропонують ввести поняття "ненормована робота". За кожну додаткову годину роботи працівник отримуватиме окрему платню.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, як не втратити інтерес до роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути