Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2018 21:10

Експерт пояснив, чому закон про посилки не вступить в дію

Експерт пояснив, чому закон про посилки не вступить в дію
Кожен українець зможе пересилати не більше трьох посилок протягом календарного місяця сумарною вартістю до €150. Фото: Mind.ua

Обмеження кількості та вартості посилок з-за кордону можуть не набрати чинності з 2019 року.

"Обмеження по кількості і вартості посилок з-за кордону можуть не набрати чинності з 2019 року. Інтернет магазини знову спробують домовитися з чиновниками і відтягнути час набрання чинності перехідних положень закону про внесення змін до Податкового кодексу", - заявив економіст Олександр Охрименко, пише golos.ua.

Експерт наголосив, що сьогодні дуже популярний бізнес в інтернеті. Тому впровадження даного законопроекту - серйозний удар для такого підприємництва.

Очікується, що обмеження на безподаткове отримання українцями посилок з-за кордону діятимуть з 1 січня 2019 року. Раніше передбачалося, що нововведення наберуть чинності з 1 січня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укрпошті назвали недоліки закону про посилки

Так, кожен українець зможе пересилати не більше трьох посилок протягом календарного місяця сумарною вартістю до €150. Всі наступні посилки обкладатимуться податком на додану вартість — 20%, митом — 10%, а деякі категорії товарів — акцизом. Обкладатися податком буде вся сума митної вартості товарів у посилці.

Щоправда, керівники деяких поштових служб заявили, що прийняті Радою рішення обмежити ввезення товарів і посилок з-за кордону є спірними і можуть не принести результату.

Зараз ліміт вартості посилки становить €150. Однак кількість посилок не обмежується.

Увечері 7 грудня 2017 року депутати Верховної Ради прийняли законопроект, який передбачає введення обмежень на безмитне ввезення товарів через кордон. Відповідна норма була внесена депутатом Ради Вадимом Денисенком в законопроект №6776-д про зміни до Податкового кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому закон про посилки не вступить в дію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути