Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2018 14:53

Експерт пояснила наслідки чергового підвищення пенсій

Експерт пояснила наслідки чергового підвищення пенсій
За словами експерта, всі непрогнозовані у бюджеті підвищення пенсій тягнуть підвищення податків, або друк грошей. Фото: Народна Правда

Міністерство соціальної політики планує створити механізм для збільшення ролі стажу, а не заробітної плати при нарахуванні пенсії.

"Підготовка до другого етапу пенсійної реформи, який реалізують 2019 року, вимагає нейтралізації дисбалансів, що виявила реформа на першому етапі. Зміни стосуватимуться тих пенсіонерів, які з чималим стажем роботи у жовтні 2017 року отримали невисокі надбавки до пенсії. Оскільки вони отримували невисоку зарплату за свою роботу", - повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася реальна зарплата українців з 2010 року

"Усі непрогнозовані у бюджеті підвищення пенсій тягнуть підвищення податків, або друк грошей. У поточних рівнях навантаження на економіку — це неприйнятно. Економічне зростання у такому випадку знижуватиметься", - написала у Facebook генеральний директор Української федерації страхування Галина Третьякова.

За її словами, так звана "ліквідація перекосів" провокує чергове звернення до КСУ. Спостерігатиметься чергова нерівність прав. На цьому тлі зникає стимул виведення заробітної плати з тіні.

За пенсійною реформою 2017 року, для отримання пенсії в Україні необхідно мінімум 15 років страхового стажу. Зараз при стажі 15 - 25 років на пенсію можна вийти в 63 роки, при стажі менше 15 років - у 65 років. Нормативи збільшуватимуться на 1 рік кожні 12 місяців до 2028 року. Таким чином, з 2028 роки для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 35 років страхового стажу. Люди, які не мають страхового стажу, отримуватимуть соцдопомогу при досягненні 63 років. Крім того, страховий стаж можна докупити. Місяць коштуватиме 1638 грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснила наслідки чергового підвищення пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути