неділя, 07 січня 2018 21:10

Експерт пояснила, кому вигідно купувати іпотечні кредити

Експерт пояснила, кому вигідно купувати іпотечні кредити
Купувати кредити найвигідніше інвесторам — людям, які будують бізнес на цьому. Фото: pogliad.ua

Фонд гарантування вкладів оголосив про розпродаж прав вимог за іпотечними кредитами неплатоспроможних банків. Придбати їх може фізична чи юридична особа. Крім боржника і поручителя за тим кредитом, який виставлений на продаж, розповіла Gazeta.ua керівник проекту "Публічні аукціони" торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua Анна Теселько.

"Право вимоги за кредитним договором виставляється на продаж у системі державних електронних аукціонів ProZorro.Продажі. Потенційний покупець може звернутися до банку, підписати договір про нерозголошення і ознайомитися з документами по даному активу. Після чого сплачує гарантійний внесок, який у разі виграшу зберігатиметься на майданчику до завершення торгів. Якщо покупець відмовиться купити лот, ці гроші перерахують у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб," - говорить Анна Теселько.

Купувати кредити найвигідніше інвесторам — людям, які будують бізнес на цьому.

"Були випадки, коли боржники зверталися до посередників. І в такий спосіб викуповували свої кредити. Але з юридичної точки зору це порушення", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці подорожчали квартири

Щоб дізнатися, чи виставлено ваш кредит на продаж, треба звернутися до електронного майданчика, назвати номер кредитного договору і залишити контакти.

"Питання про зняття кредиту з продажу розглядають в індивідуальному порядку. Проте, якщо боржник не платив і його кредит виставлено на електронний аукціон, зняти з продажу його фактично неможливо. Щоправда, була ситуація, коли аукціон оголосили, але з'явилися судові рішення щодо кредиту. Тоді його зняли з продажу", - підсумувала Анна Теселько.

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву оголосив про відновлення роботи програми доступного житла шляхом надання держпідтримки. 28 листопада 2017 року регіональні управління розпочали прийом заяв громадян для участі у програмі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснила, кому вигідно купувати іпотечні кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути