четвер, 26 вересня 2019 15:28

ДТЕК привіз четверте судно з вугіллям з Колумбії

Чергова партія палива прибула з Колумбії для ТЕС ДТЕК. 80 тисяч тонн вугілля газової марки доставили в порт "Південний" Одеської області. Імпортне вугілля дозволить забезпечити стабільні поставки електроенергії і тепла для українців в період опалювального сезону.

Автор: REUTERS
  Судно з колумбійським вугіллям вже розвантажують в порту
Судно з колумбійським вугіллям вже розвантажують в порту

Зараз судно розвантажують в порту, після чого вугілля відправлять на теплоелектростанції ДТЕК. Станом на 26 вересня на складах ТЕС компанії знаходиться 882 тис. т вугілля.

"Ми робимо максимум, щоб Україна взимку була зі світлом і теплом. Для накопичення складів ми диверсифікуємо поставки вугілля. Наш пріоритет - видобуток вугілля на власних підприємствах, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - Також ми закуповуємо імпортне паливо. Сьогодні в порт прибуло четверте судно з вугіллям за останні два місяці, ще одне планується в жовтні. Всього ми законтрактували 388 тисяч тонн вугілля за кордоном. Це паливо допоможе нам витримати пікові навантаження, які почнуться вже в наступному місяці і триватимуть всю зиму".

Компанія також виходила на Українську енергетичну біржу для купівлі вугілля. Ціна, запропонована постачальникам, була заснована на котируванні API2 і включала вартість доставки (Роттердам+). Однак всі вісім сесій торгів завершилися безрезультатно. Жоден лот з 450 тис. т так і не був законтрактований.

Зараз ви читаєте новину «ДТЕК привіз четверте судно з вугіллям з Колумбії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути