Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 15:13

Дотації – адекватна, виправдана та необхідна підтримка для підприємств, які фінансують економіку України - Косюк

Дотації – адекватна, виправдана та необхідна підтримка для підприємств, які фінансують економіку України - Косюк
Дотації – адекватна, виправдана та необхідна підтримка для підприємств, які фінансують економіку України - Юрій Косюк

Голова правління "Миронівський хлібопродукт" поділився у блозі на "Економічна правда" думками щодо держдотацій для виробників сільськогосподарської продукції.

Юрій Косюк наголосив на тому, що дотації великим аграрним підприємствам – це не їхня примха, а рішення, прийняте Верховною Радою України та Кабінетом міністрів. Це рішення влади було покликане звести до нуля корупцію в аграрному бізнесі та вивести останній з тіньового середовища.

"Саме за принципом "плати більше податків – отримуй більше підтримки" і формуються дотації. Іншими словами, якщо аграрна компанія показує свій прибуток, платить всі податки державі, то відповідно отримує співрозмірні дотації з боку держави," - зазначив Косюк.

Бізнесмен роз'яснив, що завдяки МХП, який є лідером з виробництва та експорту курятини, відбувається стабільне надходження валютної виручки в держказну, завдяки чому поповнюються бюджети.

"У цьому контексті, дотації – це абсолютно адекватна, виправдана та необхідна підтримка для підприємств, які фінансують економіку України", - наголосив Юрій Косюк.

На думку голови правління МХП, той механізм перерозподілу дотацій, який працює сьогодні, потребує ґрунтовного доопрацювання. Адже є проблеми з доступом невеличких сільськогосподарських підприємств до бюджетного фінансування. Тож, необхідно продумати та розробити для них окрему бюджетну програму.

"Я вірю, що прийде той час, коли платити податки будуть усі без винятку. А принцип розподілу держдотацій "більше плати державі – більше отримуй назад" витягне з "тіні" бізнес", - резюмував Косюк.

"Миронівський хлібопродукт" є однією з найуспішніших вітчизняних агрокомпаній, яка має виробничі потужності в Нідерландах та Словаччині.

Зараз ви читаєте новину «Дотації – адекватна, виправдана та необхідна підтримка для підприємств, які фінансують економіку України - Косюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути