Ексклюзиви
вівторок, 04 травня 2021 21:10

Дистанційна робота закордоном: скільки заробляють українці

Дистанційна робота закордоном: скільки заробляють українці
Заробітки стримерів виросли у 12 разів. Фото: pixabay.com

Найбільші виплати за січень-березень 2021 року отримали фрілансери, онлайн-продавці та ІТ-компанії, які працюють на міжнародних ринках.

Зокрема, виплати українським IT-компаніям від іноземних клієнтів зросли на 32%. Заробітки стримерів, порівняно з минулим роком, виросли у 12 разів, ондайн-викладачів — на 63%, за даними міжнародної платформи Payoneer.

У першому кварталі 2021 року найбільше виплат отримали фрілансери, онлайн-продавці, IT-компанії, стокери (фотографи, які заробляють на фотостоках), креатори на соціальних платформах.

Найвищий приріст заробітків у стримерів. Транспортні компанії отримали на 703% більше виплат, креатори на соціальних платформах — на 140%.

Онлайн-освіта залишається популярним способом здобувати знання. У першому кварталі 2021 року онлайн-викладачі отримали на 63% більше виплат, ніж торік. Стабільно зростає сфера електронної комерції — заробітки українських онлайн-продавців зросли на 50%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому пропонують зарплату 100 тис. грн: п'ятірка вакансій

ІТ-компанії, що напряму надають послуги іноземним клієнтам, за січень-березень 2021 отримали на 32% більше виплат, ніж минулого року. Заробітки фрілансерів зросли на 23%.

Середня зарплата в Україні складає 13 612 грн. За рік вона підвищилася на 18,9%. Це у 2,3 раза вище за мінімальну зарплатню. Вона зараз становить 6 тис. грн. На 9,5% підвищилися реальні зарплати українців у березні в порівнянні з минулим роком. Проти лютого цьогоріч зарплата зросла на 8,5%, повідомляє Держстат.

Зараз ви читаєте новину «Дистанційна робота закордоном: скільки заробляють українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути