Ексклюзиви
середа, 01 листопада 2017 14:51

Держгеонадра планують перейти на ProZorro.Sale

Держгеонадра планують перейти на ProZorro.Sale
В.о. глави Держгеонадр Олег Кирилюк заявив, що будь-який користувач мережі Інтернет буде мати можливість спостерігати за процесом розпорядження надрами, які є власністю українського народу

30 жовтня представники Держгеонадр на чолі з т.в.о. голови відомства Олегом Кирилюком провели робочу зустріч з керівником кращого антикорупційного стартапу світу ProZorro.Sale Олексієм Соболєвим та юристом Асоціації видобувних компаній Артемом Петренком.

Керівництво Держгеонадр ініціювало зустріч з представниками ProZorro.Sale для налагодження ефективного та прозорого діалогу між державними органом та покупцями під час аукціонів з продажу спеціальних дозволів на право користування надрами, які проводить Державна служба геології та надр України. Як зазначив керівник Держгеонадр, систему торгів треба змінювати для задоволення потреб потенційних надрокористуачів.

"Як керівник, я вважаю, що систему торгів треба однозначно змінювати. На зустрічі з ProZorro ми обговорили можливу співпрацю. Вже за 3 тижні будуть перші напрацювання. З метою спрощення і прозорості проведення аукціонів, Держгеонадра будуть ініціювати внесення змін до постанови уряду. Тобто, до наступного аукціону, який відбудеться у грудні, вже буде зрозуміло яким чином ми будемо проводити аукціони" - зазначив т.в.о. голови Держгеонадр Олег Кирилюк.

Також керівник Служби повідомив, що електронний формат дасть можливість залучити максимальну кількість учасників. Будь-який користувач мережі Інтернет матиме можливість спостерігати за процесом розпорядження надрами, які є власністю українського народу.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

З 25 травня 2017 року тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної служби геології та надр України Кирилюк Олег Васильович.

Зараз ви читаєте новину «Держгеонадра планують перейти на ProZorro.Sale». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути