Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2018 17:56

"Дайте аграріям працювати - і ми наповнимо бюджет країни" - "Росток-Холдинг"

"Дайте аграріям працювати - і ми наповнимо бюджет країни" - "Росток-Холдинг"
Президента просили втрутитися в ситуацію і дати можливість зібрати урожай. Фото: 24 Канал

17 жовтня співробітники агропромислової групи "Росток-Холдинг" пікетували Генеральну прокуратуру з вимогою зупинити рейдерську атаку на їх компанію. Вони також передали в Адміністрацію президента звернення до глави держави з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася навколо холдингу. Ще 8 жовтня правоохоронні органи зупинили роботу агрохолдингу через рішення районного суду Харківської області, який заарештував активи холдингу і заборонив збирати урожай і продавати зерно.

"Своїми діями влада повинна дати чітку відповідь, що вона на боці вітчизняного виробника", - вважає генеральний директор "Росток-Холдинг" Валерій Ласьков.

Як повідомили в холдингу, є ризик втратити врожай на третині земель, які обробляє компанія в Сумській і Чернігівській областях. Така ситуація склалася через те, що заблоковано роботу підприємств групи. На сьогоднішній день залишаються незібраними майже 17 тис. га кукурудзи, 4 тис. га сої, 1 тис. га соняшнику.

"Кожен день влада говорить про підтримку вітчизняного виробника. Ми виростили врожай, але його прибирання заблоковано через рейдерські дії по відношенню до компанії. Скільки ще триватиме це свавілля? Чому після Майдану, після всіх обіцянок влади "покласти рейдерів обличчям в підлогу" - ці рейдери сьогодні на наших полях?", - підкреслив глава ради директорів "Росток-Холдинг" Віктор Купавцев.

За словами керівництва холдингу, загибель врожаю на полях - це проблема не тільки для одного конкретного підприємства. Це також відсутність надходжень до бюджету країни, це серйозні соціальні наслідки для Чернігівської та Сумської областей.

"Дайте аграріям нормально працювати - і ми наповнимо бюджет країни", - упевнений генеральний директор холдингу Валерій Ласьков.

Довідка. "РОСТОК-ХОЛДИНГ" - агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні і реалізації зернових культур, виробництві та продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га землі. До групи входить п'ять тваринницьких ферм, три елеваторні комплекси та ряд торгових кампаній.

Зараз ви читаєте новину «"Дайте аграріям працювати - і ми наповнимо бюджет країни" - "Росток-Холдинг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути