четвер, 07 грудня 2017 21:10

Що українці найчастіше купують на розпродажах

Що українці найчастіше купують на розпродажах
На розпродажах українці охоче купували ноутбуки, смартфони, холодильники та пральні машини. Фото: dw.com

Під час розпродажів "Чорної п'ятниці" 2017 року в українських роздрібних продавців побутової техніки та електроніки на 80% зросли продажі.

У період з 20 по 26 листопада, порівняно з попереднім тижнем, продажі виросли на 80%. У 2016 році за аналогічний період спостерігався ріст продажів усього на 30%, передає Асоціація рітейлерів України з посиланням на дані дослідження GfK Ukraine Point of Sales Tracking.

За акційний тиждень було продано на 58% одиниць техніки більше, ніж за попередній тиждень. Минулого року показник був меншим — 24%.

"Попит на смартофони зріс на 50%. Під час розпродажів, ціна на них у середньому була нижчою на 5%, ніж у попередні тижні. Було зафіксовано зменшення на 17% вартості однієї із моделей смарфтона", - кажуть експерти.

Українці охоче купували ноутбуки та планшети. Так, попит на товар у середньому виріс на 63%. Минулого року під час "Чорної п'ятниці" ріст продажів склав 17%. На одну із популярних моделей ноутбука цього року ціна зменшилася на 10%. А планшет можна було купити зі знижкою 6%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці готові витратити на новорічні подарунки

На 171% виросли продажі телевізорів. Також українці охоче купували холодильники та пральні машини.

"Найпопулярніші моделі телевізорів коштували на 25% дешевше, ніж звичайно. А пральні машини продавали зі знижкою 20%", - наголошують продавці.

Крім цього, спостерігався попит на м'ясорубки та пилососи. Були зафіксовані знижки у 20% і 15% відповідно.

За словами директора асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко, до розпродажів "Чорної п'ятниці" 2017 року долучилися практично всі мережі в Україні. Адже у січні-лютому людей у магазинах практично не буде. Торгівля пожвавиться лише у березні. Тому торговим мережам вигідно зробити фінансовий запас перед новорічними канікулами.

Зараз ви читаєте новину «Що українці найчастіше купують на розпродажах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути