Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2018 12:18

Чому в Україні можуть скасувати банківську таємницю

Чому в Україні можуть скасувати банківську таємницю
Скасування банківської таємниці можу бути однією з вимог до України при набутті повноправного членства у ЄС. Фото: "Українські Національні Новини"

Закордонні банки частково або повністю відмовляються від банківської таємниці. В Україні також можуть скасувати банківську таємницю на вимогу Євросоюзу.

"За кордоном відмова від банківської таємниці пояснюється цілком логічно - це є боротьба із чорним капіталом, який набувається через війни в усьому світі, тероризм, нелегальний продаж зброї та корупцію. Україна, хоче вона цього чи ні, змушена буде йти за світовою тенденцією. Інше питання - якими темпами", - повідомив економічний експерт Андрій Новак, пише УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які кредити українці беруть найчастіше

За його словами, попри супротив вітчизняних політиків, процес рано чи пізно запустять.

"Думаю, що це буде одна із вимог до України та українських банків при набутті країною повноправного членства у ЄС. Адже саме європейські країни, і США також, є локомотивами тенденції щодо часткової відміни або повного обмеження банківської таємниці", - каже Новак.

В Україні з 1 липня запрацює реєстр боржників банків. До списку потраплять клієнти, які не повернули як мінімум 372,3 тис. грн. Вони більше не зможуть взяти кредит ні в одному з банків.

Зараз ви читаєте новину «Чому в Україні можуть скасувати банківську таємницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути