середа, 19 вересня 2018 13:48

Чому шукати працівників стало складніше

В Україні фахівці в галузі управління персоналом відзначають професійне свято кожну третю середу вересня. Цьогоріч День HR-менеджера припав на 19 вересня.

"Сьогодні пошук роботи і кандидатів став складнішим. Раніше розвісив оголошення і все — вакансія закрита. Зараз HR-менеджер повинен бути маркетологом, піарщиком, продавцем, дослідником, спікером та аналітиком одночасно. Фахівець має розуміти свою цільову аудиторію. Робити так, щоб його вакансію побачили першою серед тисячі інших", - розповіла Gazeta.ua експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

За її словами, щоб уникнути плинності кадрів, потрібно правильно представляти свою компанію. Вміти домовлятися з внутрішніми замовниками, з керівниками підрозділів, із топ-менеджерами. Використовувати різні канали пошуку працівників.

Автор: rabota.ua
  Сьогодні головне завдання HR-менеджера - правильно представити свою компанію та зацікавити кандидата.
Сьогодні головне завдання HR-менеджера - правильно представити свою компанію та зацікавити кандидата.

За місяць на сайті пошуку роботи з'явилося 100 тис. нових та оновлюваних вакансій.

"Раніше роботу здебільшого шукали через знайомих чи родичів. На великих підприємствах могли працювати цілі покоління. Робота переходила від батьків до дітей. Роботодавці не мали проблем із кадрами. Оголошення розвішували на стінгазетах підприємств, розміщували у пресі, оголошували по радіо. Сьогодні пошук роботи змінився. Завдяки інтернету пошукачі можуть порівнювати зарплати та умови, які пропонують компанії. Роботодавцям стало, навпаки, важче набирати персонал. Вони змушені вигадувати нові методи, як зацікавити кандидатів", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому робітничі спеціальності непопулярні в Україні

У невеликих містах ефективними залишаються оголошення про роботу в місцевих газетах, на телебаченні.

"У будь-яких оголошеннях потрібно чітко зазначати рівень зарплати та умови, які пропонують. Тоді люди реагуватимуть на такі пропозиції. Робота потрібна завжди та всім", - підсумувала Тетяна Пашкіна.

У першому кварталі 2018-го в Україні найбільш затребуваною була професія продавця-консультанта. На другому місці за популярністю в Києві - бухгалтер, по Україні - робітник на виробництво. Як в Україні, так і столиці, до трійки найпопулярніших увійшла професія водія.

Зараз ви читаєте новину «Чому шукати працівників стало складніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути