четвер, 21 червня 2018 09:45

Ціни на алкоголь в Україні підвищать до рівня ЄС

Ціни на алкоголь в Україні підвищать до рівня ЄС
До 2026 року ціни ни алкоголь і тютюн будуть рости постійно. Фото:www.rbc.ua

За вимогою ЄС в Україні найближчим часом можуть вирости мінімальні ціни на алкоголь.

До 2026 року ціни ни алкоголь і тютюн зростатимуть постійно, - про це пише УНН.

"Горілка подорожчає на 12 відсотків, вина - на 8-24, і на 7 відсотків коньяки і бренді. Але це пов'язано не тільки з недавнім рішенням МЕРТ про підвищення МРЦ на алкоголь. Справа в тому, що Україна уклала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Згідно з документом, Україна станом на 1 січня 2026 року зобов'язана привести ціни на алкоголь і тютюн до європейського рівня. Робиться це з метою, щоб побороти контрафакт. На це нам ЄС дав 10 років ", - пояснив економічний експерт Олександр Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли про наслідки подорожчання спиртного

Ціни на алкоголь почали рости ще 2014 року. Вони підвищуватимуться щороку. Експерт зазначив, що алкоголь може подорожчати вже восени.

"Відбулося зростання складових ціни на алкоголь через подорожчання компонентів виробництва, зокрема цін на спирт, тару, комплектуючі. Тому на сьогодні розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв та потребує корегування", - обґрунтували в МЕРТ .

В Україні ціни на горілчані вироби стабільні з листопада минулого року. Саме тоді уряд востаннє переглянув МРЦ на алкоголь, привівши їх у відповідність зі ставками акцизних зборів.

Загалом, підвищення мінімальної ціни на алкоголь завжди є наслідком податкового навантаження на виробників алкогольної продукції.

"В ідеалі, підвищення МРЦ на алкогольні вироби має відбуватися одразу, як тільки змінюється ціна спирту і ростуть акцизні ставки", - зауважила глава ради директорів Beverage Trading Company Ольга Івушкіна.

На харчові потреби українцям вистачає п'ятої частини зібраної пшениці. Враховуючи врожаї зерна за останні роки та вміння аграріїв працювати в різних погодних умовах, в Україні буде більш як достатньо збіжжя для споживання.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на алкоголь в Україні підвищать до рівня ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути