вівторок, 18 вересня 2018 15:32

Через масові зловживання на "Укрзалізниці" страждає промисловість – Каленков

Через масові зловживання на "Укрзалізниці" страждає промисловість – Каленков
В об'єднанні підприємств "Укрметалургпром" заявили, що на залізниці склалася "надзвичайна ситуація". Фото: 5.ua

Через зловживання на "Укрзалізниці" держава зазнає не тільки прямих, але й опосередкованих збитків. Про це заявили в об'єднанні підприємств "Укрметалургпром".

Так, за словами президента асоціації Олександра Каленкова, через нестачу оборотних коштів залізниця не проводить ремонти рухомого складу та залізничного полотна. Як наслідок – за останні роки у 1,5 рази зросла оборотність вагонів.

"Зараз в "Укрзалізниці" склалася не те що критична, а надзвичайна ситуація. Наша галузь та інші галузі – ми не можемо вчасно відвантажити свою продукцію. І ці втрати для держави аналогічні тим втратами, які озвучуються, від прямого розкрадання", – зазначив Каленков.

У той же час, з його слів, відомство не поспішає із освоєнням необхідних для галузі інвестиції: "За цей рік з 18,5 млрд грн, таких необхідних для інвестування у рухомий склад, за перше півріччя було витрачено 3,5 млрд грн. Це менше 20%. Освойте ці гроші, освойте ефективно та без зловживань".

На думку підприємця, аби не допустити колапсу промисловості "Укрзалізниця", в першу чергу, має налагодити ремонти рухомого складу або взяти в оренду додаткові локомотиви. В подальшому ж для ефективної роботи відомству необхідно позбавитися зайвих активів та оптимізувати структуру. Крім того, президент "Укрметалургпрома" впевнений, що галузь потребує створення незалежного регулятора.

Зараз ви читаєте новину «Через масові зловживання на "Укрзалізниці" страждає промисловість – Каленков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути