середа, 21 лютого 2018 16:53

Чим загрожує нелегальна робота за кордоном

Чим загрожує нелегальна робота за кордоном
У країнах ЄС до порушень, пов'язаних з нелегальним працевлаштуванням, стали приділяти більше уваги. Фото: Молодь NEWS

Українцям, які не легально працюють в ЄС загрожує штраф та депортація. Крім того, діє заборона на в'їзд до країн ЄС на строк від одного до п'яти років.

"Точна кількість депортованих українців невідома. Далеко не всі випадки мають розголос. Про інші не повідомляють представники влади країн, які депортують українців", - заявив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, пише finance.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін шокував цифрою, скільки українців покидає країну щомісяця

Він наголосив, що в країнах ЄС до порушень, пов'язаних з нелегальним працевлаштуванням, стали приділяти більше уваги. Водночас все більше українців їдуть працювати до країн Східної Європи.

"Проблема в тому, що українці звикли працювати нелегально. Вони не розуміють переваг офіційного працевлаштування. Нелегальна робота заборонена в ЄС, до речі як і в Україні. Але тут на це заплющують очі", — підсумував Воскобойник.

Працівники Прикордонної служби провели перевірку агентства з працевлаштування в Ґданську. Там нелегально працювали 134 іноземців. З них - 126 громадян України, 8 громадян Білорусі. Власники агентства можуть очікувати штрафу в розмірі до 30 тис. злотих (близько 240 тис. грн). Нелегально працевлаштовані українці та білоруси будуть змушені залишити територію Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Чим загрожує нелегальна робота за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути