Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2017 11:27

Burisma: компанія заплатила всі податки, до Злочевського претензій немає

Burisma: компанія заплатила всі податки, до Злочевського претензій немає

Правоохоронці закрили справи проти "Burisma" та її власника Миколи Злочевського після сплати майже 6 млрд грн. до бюджету.

Міжнародна енергетична Група "Burisma" з активами в Україні повідомляє про завершення всіх процесуальних і судових справ в Україні проти президента Групи Миколи Злочевського та операційних компаній, що входять до складу "Burisma Group". Про це повідомляє прес-служба "Burisma Group".

"Це рішення є результатом спільної багатомісячної роботи двох команд – Генеральної прокуратури України та "Burisma Group". Щоб зняти всі проблемні питання навколо діяльності компанії і продовжувати забезпечувати Україну природним газом, керуючись принципами відкритості та прозорості, компанія здійснила безпрецедентні кроки в бізнес середовищі України. "Burisma Group" стала першою компанією в Україні, яка надала гарантії того, що в разі виявлення порушень у процесі слідства, компанія гарантує виплатити всі необхідні платежі", - йдеться у повідомленні компанії.

У період перевірки також були донараховані податкові платежі в розмірі 180 млн грн., які компанії "Burisma Group" вже відшкодували до бюджету. Як повідомляється, всього за останні два роки "Burisma Group" було сплачено понад 5 млрд грн. податкових зобов'язань до бюджетів усіх рівнів. За цим показником "Burisma Group" входить до числа найбільших промислових платників податків країни.

За словами незалежного директора "Burisma" Олександра Кваснєвського, рішення закрити всі справи проти компанії "Burisma" та її власника Миколи Злочевського демонструє зрілість демократії та незалежність судових рішень від політики. "Уселяє надію те, що незалежний український суд зміг винести рішення, що повністю відповідає рішенню Британського суду. Для України рішення щодо Миколи Злочевського та найбільшої газовидобувної компанії Burisma матиме й інше позитивне значення – більш інтенсивну розбудову енергонезалежної держави, адже "Burisma Group" зможе збільшити обсяги внутрішнього видобутку природного газу в Україні і відрахування в бюджет країни. Особливо сьогодні, Україну повинні об'єднувати будь-які проекти, що сприяють зміцненню її обороноздатності й політичної незалежності. За це сплачена висока ціна у вигляді революції і подій після неї", – зазначив Кваснєвський.

Раніше повідомлялося, що Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України закрити справу проти Миколи Злочевського і зняти його з розшуку. ГПУ виконала відповідну постанову суду. Ці висновки повністю підтверджуються рішенням Британського суду. Після розгляду діяльності Миколи Злочевського в Україні за період з 2002 року по 2014 рік, Британський суд ухвалив рішення на користь Миколи Злочевського і зобов'язав Бюро з боротьби з фінансовими махінаціями в особливо великих розмірах (SFO) оплатити судові витрати відповідача.

"Дії Генеральної прокуратури України та українського суду підтверджують прихильність України принципам верховенства права і належного судочинства – двох оплотів демократії", – зазначив американський адвокат компанії, колишній заступник Генерального Прокурора США Джон Буретта.

Сам Злочевський пообіцяв, що завершення всіх справ призведе до збільшення виробництва, інвестицій та своєчасної сплати компанією всіх податків.

Зараз ви читаєте новину «Burisma: компанія заплатила всі податки, до Злочевського претензій немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути