Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2018 14:26

Боржник сплатив 84 тис. грн аліментів: назвали найбільші суми заборгованостей

Боржник сплатив 84 тис. грн аліментів: назвали найбільші суми заборгованостей
За несплату аліментів нараховують пеню. Її розмір залежить від того, скільки часу не платили аліменти. Фото: Рівне Вечірнє

Міністерство юстиції винесло рекордну кількість постанов про накладення максимальних штрафів на боржників із аліментів. Покарали понад 12,7 тис. батьків, які не сплачували аліментів.

"У Тернопільській області боржник сплатив 84 тис. грн. Крім основної суми, йому довелося оплатити штраф розміром 42 тис. грн. Він не сплачував аліменти 9 років", - повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, інформує прес-служба міністерства.

У 6500 постановах на боржників наклали штраф розміром 20%. Вони мали заборгованість від 1 до 2 років. У 5100 постанов штраф становив 30%. Це стосується випадків, коли заборгованість складала від 2 до 3 років. Для 12 700 постанов штраф становив 50%. Боржники не платили аліменти понад 3 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші або тюрма: батьків змусять допомагати дітям

"У Києві на користь дитини стягнули 76 тис. грн заборгованості і штраф 38 тис. грн. У Миколаївській області боржник сплатив борг у розмірі 62 тис. грн. Крім того, штраф 31 тис. грн", - каже Світлана Глущенко.

49 тис. грн боргу з аліментів і 24,5 тис. грн штрафу оплатила жінка з Кропивницького, щоб виїхати на заробітки до Польщі.

Мінімальний розмір аліментів на дітей збільшили удвічі — до 1,8 тис. грн у місяць. За несплату нараховуватимуть пеню. Якщо борг становить більше року, то він автоматично зросте на 20%, понад 2 роки — на 30%. На 50% стане більшим, якщо його не сплачуватимуть понад 3 роки.

Зараз ви читаєте новину «Боржник сплатив 84 тис. грн аліментів: назвали найбільші суми заборгованостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути