четвер, 21 вересня 2017 13:27

Блокада Донбасу веде до руйнування вугільної промисловості України - глава федерації роботодавців ПЕК України

Блокада Донбасу веде до руйнування вугільної промисловості України - глава федерації роботодавців ПЕК України
Вартість імпортованого вугілля перевищує ціну українського палива приблизно на 30%, що в кінцевому підсумку спричинить зростання тарифів на електроенергію. Фото: Експрес - онлайн

Блокада поставок вугілля з непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей відобразиться на економіці України найнегативнішим чином. Про це заявив голова Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців "Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України" Станіслав Янко.

"Блокада негативнішим чином позначиться на економіці України, так воно і є. Нестачу вугілля, яке ми недоотримуємо з неконтрольованих територій, особливо антрацитового, ми змушені заповнювати вугіллям з ПАР і вугіллям зі США", - сказав Янко.

Експерт зазначив, що вартість імпортованого вугілля перевищує ціну українського палива приблизно на 30%, що в кінцевому підсумку спричинить зростання тарифів на електроенергію. За словами Янко, блокада також позбавила зарплат і робочих місць українських шахтарів, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Це, в свою чергу, веде до остаточного і повного руйнування вугільної промисловості України.

Раніше ЗМІ повідомляли, що вигодонабувачем блокади фактично стала Росія. "Навіть не купуючи вугілля у росіян, а замовляючи кораблі із "чорним золотом" зі США або ПАР, ми все одно даємо можливість росіянам збагачуватися. Як тільки ми забираємо на себе південноафриканські або американські об'єми, десь у світі створюється дефіцит, який покривають російські постачальники", - зазначає видання "Апостроф".

Зараз ви читаєте новину «Блокада Донбасу веде до руйнування вугільної промисловості України - глава федерації роботодавців ПЕК України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути