середа, 13 грудня 2017 21:10

Бізнес на ароматному меді окупився за рік

  Cпіввласниця компанії "Мёд-шмёд" Катерина Свиридова на київському фестивалі "Кураж Базар". Пригощає відвідувачів заходу медом з різними добавками. Фото: facebook
Cпіввласниця компанії "Мёд-шмёд" Катерина Свиридова на київському фестивалі "Кураж Базар". Пригощає відвідувачів заходу медом з різними добавками. Фото: facebook

Ідею створити власний бізнес підказала подруга, яка принесла спробувати мед з корицею. Три роки тому вклали разом з друзями 20 тисяч гривень на розвиток власної справи. За рік вони окупилися.

Про це розповідає Gazeta.ua співвласниця компанії "мед-шмед" Катерина Свиридова з Києва.

"Гроші пішли на інгредієнти, обладнання, розробку сайту, дизайн упаковки та документацію. Продавати та реалізовувати мед без технічних умов не можна. Відкрили ФОП. На перших етапах замішували мед з харчовими добавками в мене вдома на кухні. Коли бізнес почав приносити невеликий дохід закупили обладнання та орендували окремо приміщення", - каже Катерина.

Виготвлення продукції складається із кількох етапів: підготовка меду і інгредієнтів, стерилізація баночок, перемішування меду з інгредієнтами, розфасовка по баночках, упаковка продукції. Зараз у виробництві дев'ять смаків меду: від імбирного до перцю чилі.

50-грамову баночку продають за 35 гривень.

  В ароматний мед додають корицю та навіть перець чилі. Фото: facebook
В ароматний мед додають корицю та навіть перець чилі. Фото: facebook

В основному продукцію купують через соціальні мережі та сайт. Також мед беруть на реалізацію сирні та винні магазини. До м'яких сирів найчастіше купляють з м'ятним смаком. В новорічні свята найбільш розкуповують набір зі всіма смаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 найоплачуваніших вакансій грудня

За оцінками експертів і дослідницьких лабораторій, з кожним роком частка підробленого товару в Україні збільшується. Залежно від сегменту, фальсифікат на українському ринку досягає 30-70%. Найчастіше підробляють молочні продукти, ковбасні вироби, бакалійні товари.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на ароматному меді окупився за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути