четвер, 15 березня 2018 15:59

Бахматюк про заяви Гонтаревої: годі відвертатися і закривати вуха

Бахматюк про заяви Гонтаревої: годі відвертатися і закривати вуха
Глава ради директорів агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк назвав маніпуляцією заяви екс-глави Нацбанку України Валерії Гонтаревої

Глава ради директорів агрохолдингу Ukrlandfarming, власник "Ві Ей Бі Банку" і банку "Фінансова ініціатива" Олег Бахматюк вважає провокаційною маніпуляцією заяви звільненої сьогодні Верховною Радою екс-глави Нацбанку України Валерії Гонтаревої про заборгованість його банків по рефінансуванню. Про це він заявив журналістам.

"Ще місяць тому Валерія Гонтарєва запевняла всіх, що сума заборгованості моїх банків становить 38 мільярдів гривень, а сьогодні вже називає - 10 мільярдів гривень. Що вкотре свідчить про відверту брехню і маніпуляції з боку екс-чиновниці. Ми протягом двох років докладаємо титанічні зусилля, щоб нас хоча б почули і сіли з нами за стіл переговорів", - сказав Бахматюк.

"Ми готові погасити всі борги перед державою, готові розглядати варіанти компромісів, самі напрацювали низку пропозицій, які будуть вигідні і Нацбанку, і державі. Але спочатку була установка на те, щоб навісити ярлики, щоб виставити банкірів лиходіями, а регулятора - в білому одязі. Тому сьогодні ми звертаємося до Нацбанку: досить відвертатися і закривати вуха, робити вигляд, що ви не помічаєте бізнес. Час переходити до цивілізованого діалогу", - наголосив бізнесмен.

За його словами, на жаль, тактика "тисячі порізів", яку використовував Нацбанк проти Ukrlandfarming, неодноразово могла привести до рейдерського захоплення бізнесу.

"І ми не виключаємо, що глуха стіна, на яку ми натикалися щоразу звертаючись до Нацбанку зі своїми пропозиціями - була однією з передумов для такого захоплення", - додав Бахматюк.

За словами голови наглядової ради Ukrlandfarming, незважаючи на відсутність конструктивної взаємодії з НБУ протягом двох останніх років, компанія має намір і далі пропонувати варіанти виходу з ситуації, зокрема і в переговорах з новим главою НБУ.

Раніше Ukrlandfarming звернувся до Нацбанку і Фонду гарантування вкладів з пропозицією реструктуризувати борги виведених з ринку банків "Ві Ей Бі" і "Фінансова ініціатива" перед державою. У компанії на сьогодні працює майже 37 тис. осыб, підприємства холдингу є фінансово стійкими, регулярно погашають борги перед зовнішніми кредиторами (понад $500 млн за останні 3 роки), виплачують зарплату, а обсяг виробленої продукції в еквіваленті сягає 1,5% ВВП України.

Експерти відзначали, що досягнення НБУ і Ukrlandfarming компромісу щодо реструктуризації позик стало б хорошим сигналом як для внутрішніх, так і для іноземних інвесторів, оскільки продемонструвало б бажання регулятора йти на компроміси заради зростання економіки. Крім того, за прикладом Ukrlandfarming могли б піти і акціонери інших банків.

Зараз ви читаєте новину «Бахматюк про заяви Гонтаревої: годі відвертатися і закривати вуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути