Ексклюзиви
вівторок, 24 березня 2015 01:30

Яресько: Україна випустить єврооблігації на $1 млрд під гарантії уряду США

Яресько: Україна випустить єврооблігації на $1 млрд під гарантії уряду США
zn.ua

В рамках домовленостей про міжнародну фінансову підтримку, що зможе отримати Україна від своїх дво- та багатосторонніх партнерів, та яку було "розблоковано" завдяки схваленій 11 березня новій чотирирічній програмі між Україною та МВФ, вже в квітні-травні поточного року Міністерство фінансів України планує здійснити випуск єврооблігацій обсягом $1 млрд під державні гарантії США.

Про це в інтерв'ю агентству Reuters повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає прес-служба Міністерства фінансів.

За її словами, завдяки кредитним гарантіям, учасники ринку будуть оцінювати ризик українських єврооблігацій на рівні суверенного ризику США.

"Інвестори будуть приймати до уваги той факт, що ці облігації забезпечені урядом США", - повідомила Яресько.

Як зазначає прес-служба, надання державних гарантій Сполучених Штатів для розміщення єврооблігацій Урядом України - лише один з багатьох заходів фінансової підтримки, що надається зараз Україні з боку інших країн та міжнародних організацій. Зокрема, загальний обсяг фінансової підтримки, без урахування нового кредиту МВФ обсягом $17,5 млрд, складає $7,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Яресько: Україна випустить єврооблігації на $1 млрд під гарантії уряду США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути