Ексклюзиви
пʼятниця, 13 жовтня 2017 05:55

Антимонопольний комітет перевірить ринок скрапленого газу

Антимонопольний комітет перевірить ринок скрапленого газу
АМКУ перевірить скраплений газ. Фото: Дзеркало тижня

Антимонопольний комітет України здійснює збір та аналіз доказів у справі за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку скрапленого газу.

"Станом на сьогодні ринок скрапленого газу функціонує у складних умовах. Імпортозалежність, недостатня розвиненість інфраструктури, "тіньова" реалізація та зростання кількості незаконних газових модулів безумовно впливають на цінову ситуацію на ринку", - заявив державний уповноважений комітету Валерій Полюхович під час конференції "LPGUkraine international conference 2017", інформує Економічна правда.

Водночас, за його словами, з огляду на стабільне зростання споживчого попиту на скраплений газ, не виключений вплив і суб'єктивних чинників на ціноутворення, зокрема, внаслідок можливої координації конкурентної поведінки між учасниками ринку.

"Наразі Комітет здійснює збір та аналіз доказів у справі за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку скрапленого газу, в тому числі шляхом проведення виїзних позапланових перевірок учасників ринку", - підсумував державний уповноважений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незважаючи на "Роттердам+", ціна на електроенергію в Україні в 4,3 рази нижча за середньоєвропейську

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав таку ситуацію "змовою та диверсією проти України" і доручив профільним міністерствам і відомствам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу та вжити заходів щодо зниження вартості палива.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет перевірить ринок скрапленого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути