Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2018 10:11

Антимонопольники назвали некоректним розслідування щодо ринку сірчаної кислоти

Антимонопольники назвали некоректним розслідування щодо ринку сірчаної кислоти
Антимонопольний комітет України заявив, що висновки, зроблені Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі під час розслідування на ринку сірчаної кислоти, некоректні. Фото: 5.ua

Антимонопольний комітет України вважає некоректними висновки, зроблені Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі під час розслідування на ринку сірчаної кислоти. Про це заявив сьогодні представник комітету Ігор Кустовський, виступаючи на засіданні в Державній регуляторній службі.

"Ми вважаємо, що висновки, зроблені під час розслідування, були не зовсім коректними, тому що аргументи з боку металургів не були враховані", - сказав він.

Кустовський повідомив, що в АМКУ обговорять питання про проведення дослідження ринку сірчаної кислоти. "Необхідно з'ясувати, який насправді існує поточний баланс попиту і пропозиції на цьому ринку. Тому що це ключове питання, на яке обидві сторони дають різні відповіді", - зазначив представник комітету.

Він повідомив, що в останні п'ять-шість років в АМКУ не проводилися розслідування на ринку сірчаної кислоти. Ігор Кустовський висловив необхідність скласти баланс даного ринку, виходячи з можливостей вітчизняних виробників кислоти і потреб металургів. "І на основі цього балансу дійсно створити реальний прогноз, як існуватиме ринок за умови введення квотування", - сказав він.

Представник АМКУ також повідомив, що комітету відома проблема з дефіцитом локомотивів, вагонів і цистерн на Укрзалізниці. "Ми знаємо цю проблему, і вона дійсно існує, - сказав він. - Я чую про неї як від представників різних галузей вітчизняної економіки, так і від аграрного сектору".

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з міжнародної торгiвлi 2 липня встановила квоти на імпорт в Україну сірчаної кислоти. Дане розслідування щодо сірчаної кислоти ініціювали Східний ГЗК і об'єднання "Сумихімпром".

Раніше керівники великих коксохімічних і металургійних підприємств, а також галузевих асоціацій неодноразово попереджали про необґрунтованість квотування імпорту сірчаної кислоти і про збитки для національної економіки від даних лобістських заходів.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольники назвали некоректним розслідування щодо ринку сірчаної кислоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути