Ексклюзиви
середа, 13 вересня 2017 12:01

Американське вугілля прибуло в Україну

Американське вугілля прибуло в Україну
Перше судно із США з енергетичним вугіллям прибуло до морського торгового порту "Южний", що в Одеській області. Фото: eircenter.com

Перше судно зі США з енергетичним вугіллям прибуло до морського торгового порту "Южний", що в Одеській області. Призначене для компанії "Центренерго".

Як повідомили у прес-службі державного підприємства "МТП "Южний", 13 вересня о 2:15 в перевантажувальному комплексі порту пришвартувалося судно Ocean Ambitious, пише УНІАН.

На борту балкера - 62 тисячі тонни енергетичного вугілля зі США для державної енергогенеруючої компанії "Центренерго". Портовики вже розвантують. Планують закінчити за 3 доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія безповоротно втратила один із інструментів шантажу - Порошенко

Як відзначив виконувач обов'язків директора держпідприємства "МТП "Южний" Віталій Жуковський, порт виконує доручення Міністерства інфраструктури з прийому та відправлення вугілля на українські ТЕС. Він упевнений, що графік робіт виконають.

"На початку вересня ми завершили планову підготовку обладнання, адже найближчим тижнем підприємство планує прийняти одразу чотири судна з вугіллям, загальним обсягом понад 295 тисяч тонн: одне - для "Центренерго", два - для ДТЕК і одне - для ТОВ "Єврореконструкція". Досвід розвантаження балкерів з антрацитом з ПАР підтверджує нашу здатність ефективно організувати процес відправки вантажів енергетикам для своєчасного поповнення запасу на складах ТЕС", - наголосив Жуковський.

Президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер також прокоментував прибуття вугілля як "добру новину":

"Співпраця компанії, члена палати, XСoal Energy & Resources і ПАТ "Центренерго" - важливий крок для розвитку українсько-американських торговельних відносин".

В Україну прибула чергова партія антрацитового вугілля з ПАР об'ємом 75 тис. т, повідомляють українські ЗМІ. Ці поставки дозволять забезпечити безперебійну роботу двох ТЕЦ (Чернігівської та Дарницької) в опалювальний сезон.

На африканському вугіллі працюватимуть як Дарницька ТЕЦ підприємства "Євро-Реконструкція", так і Чернігівська ТЕЦ підприємства "ТехНова": теплом і гарячою водою забезпечать 300 тис. жителів Дарницького та Дніпровського районів столиці, а також 135 тис. жителів Чернігова.

Зараз ви читаєте новину «Американське вугілля прибуло в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути