Ексклюзиви
субота, 10 жовтня 2015 10:45

Яку роботу пропонують українцям в Ізраїлі, Литві і Фінляндії?
6

Фото: надані Тамарою Горбівненко

Українці шукають роботу у Польщі, Чехії і Угорщині. Оминають Грецію, Італію та Іспанію. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла київський кадровий менеджер Тамара Горбівненко.

"На першому місці зараз Польща. Українці їдуть туди на заробітки, бо близько і робочу візу оформити неважко, - говорить Горбівненко. - Багато людей шукають роботу в Чехії. Туди їдуть працювати прибиральницями, доглядальницями, зварювальниками і будівельниками. Менше стали їхати в Канаду. Хто хотів, вже давно оформив документи і влаштувався там на роботу. Багатьох спиняє відстань".

Горбівненко працює в одному із візових центрів столиці. Допомагає заробітчанам знайти роботу за кордоном. За свої послуги бере від $ 70 до $ 1 тис. На ноутбуці відкриває перелік вакансій.

"У Польщу їдуть робити ремонти, збирати овочі у теплицях, сортувати продукти у супермаркетах, працювати вахтерами і сортувальниками секонд-хенду, - каже Тамара. – У Німеччину – будувати та утеплювати будинки, влаштовуються помічниками фермерів. Заробляють від 1,2 до 1,8 тисяч доларів на місяць. У Фінляндію наших запрошують працювати трактористами, у Литві пропонують роботу для будівельників".

В Ізраїль наших чоловіків наймають працювати зварювальниками, малярами і плиточниками.

"Можна заробляти 2-3 тисячі доларів в місяць, - говорить Тамара. – Жінки 40-50 років влаштовуються в Ізраїлі на роботу домробітницями і нянями. Співбесіду треба пройти по Скайпу. Домробітниця має прати, прасувати, прибирати в домі і доглядати за дітьми. Платять 4,5 тисячі шекелів – 1100 доларів".

Зараз ви читаєте новину «Яку роботу пропонують українцям в Ізраїлі, Литві і Фінляндії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути