Ексклюзиви
неділя, 09 серпня 2020 21:10

Яку роботу пропонують у Польщі

Яку роботу пропонують у Польщі
Запрошення на роботу в Польщу коштує 100 злотих й оплачується роботодавцем. Фото: pexels.com

Щоб легально працевлаштуватися у Польщі, потрібне запрошення від місцевого роботодавця. У документі вказують, скільки часу людина працюватиме і що власне буде робити.

Оскільки Польща відкрила кордони для трудових мігрантів після послаблення карантину, то українці переважно їдуть на сезонні роботи. У такому запрошенні зазвичай вписують термін до 6 місяців. Однак термін дії запрошення залежить від умов контракту та виду роботи, пише finance.ua.

Зарплата у сусідній країні залежить від регіону. Вищі виплати у Варшаві та Західній Польщі. На Сході платять найменше. Наприклад, бухгалтер у Любліні отримує 2500-3000 злотих. Це приблизно 18 500-22 000 грн. У Варшаві за цю ж роботу обіцяють 4000-6000 злотих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двотижневий карантин, більше нелегальної роботи: що змінилося для українських трудових мігрантів за кордоном

Програмісти у Польщі заробляють від 7000 до 14 000 злотих. Але розмір зарплати залежить від компанії. Може бути місцева, або міжнародна.

Запрошення на роботу коштує 100 злотих й оплачується роботодавцем. Кошти потрапляють у державний бюджет.

Україна посідає 2-ге місце у світі за залежністю від грошових переказів від іноземних працівників, свідчить статистика Світового банку. Торік українські трудові мігранти додому переказали понад $12 млрд. Найбільше з Польщі, Росії та Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Яку роботу пропонують у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути