Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2018 11:19

"Якщо у вас не порожнеча в голові, ви зобов'язані працювати самі на себе": народився наймолодший багатій планети

"Моїм бажанням ніколи не було побудувати компанію. Мене вела мета об'єднати людей і зробити нас усіх ближчими", - зізнався в одному з інтерв'ю засновник Facebook Марк Цукерберг.

Він народився 14 травня 1984 року. За версією Forbes, у 2017-му став 5-м у рейтингу найбагатших людей планети. Його статки склали $71 млрд.

Після свідчень Цукерберга у Конгресі США по справі Cambridge Analytica, капіталізація Facebook зросла на $20 млрд. Це чотири річні військові бюджети України.

Gazeta.ua зібрала 10 настанов від засновника Facebook.

1. Людина може бути генієм або володіти всіма необхідними навичками, але якщо вона не вірить у себе, вона не буде викладатися по повній.

2. Я дійсно написав код для Facebook в гуртожитку і запустив його зі своєї кімнати. За $85 на місяць я орендував сервер і компенсовував свої витрати за рахунок реклами на сайті. Ми й досі на цьому заробляємо.

3. Пару років після запуску Facebook великі компанії бажали купити нас. Майже всі навколо виступали за продаж, але не я. Я хотів побачити, чи зможемо ми об'єднати ще більше людей. Це розривало компанію на шматки, поки через рік майже всі члени менеджерської команди не покинули її. Це навчило мене того, що недостатньо мати мету самому. Потрібно створювати відчуття мети для інших. Яка б виходила за рамки виживання або заробляння грошей.

Автор: inverse.com
  Марк Цукерберг заснував Facebook 4 лютого 2004-го. Зробив це під час навчання у Гарварді разом зі своїми сусідами по кімнаті.
Марк Цукерберг заснував Facebook 4 лютого 2004-го. Зробив це під час навчання у Гарварді разом зі своїми сусідами по кімнаті.

4. Я не розмірковую про те, як мені продати свій бізнес. Я думаю лише про те, як його удосконалити і зміцнити.

5. Якщо у вас не порожнеча в голові, ви зобов'язані працювати самі на себе. Навіщо віддавати час і результати своєї роботи начальнику?

6. Для розвитку справи потрібні дві речі - можливість працювати з хорошими програмістами чи навчити ідейних. Також можливість втілювати ідеї в життя.

7. Найбільший ризик, який ви можете здійснити - це не ризикувати. Не ризикуючи, ви у будь-якому випадку програєте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook збільшив витрати на безпеку Цукерберга

8. Facebook був не першим проектом, який я запустив. Я створював ігри, чати, навчальні посібники та музичні плеєри. Я не самотній в цьому. Джоан Роулінг 12 раз відмовили перед тим, як вона змогла опублікувати "Гаррі Поттера". Навіть Бейонсе довелося записати сотні композицій, щоб в результаті вийшла пісня Halo. Найбільші успіхи приходять завдяки свободі зробити помилку.

Автор: Новое Время
  Марк Цукерберг з дружиною та доньками
Марк Цукерберг з дружиною та доньками

9. Рухайтесь швидко, трощіть все. Якщо не робите цього, ви недостатньо швидкий.

10. Майже кожного дня ставлю собі питання: чи роблю я найважливішу річ з усіх можливих? Якщо розумію, що працюю над найзначнішою проблемою, яку можу допомогти вирішити, - я отримую задоволення від витраченого часу.

З дружиною Прісциллою Чан Цукерберг одружився 19 травня 2012 року. Вони познайомилися під час навчання у Гарварді. Виховують двох доньок. Після народження дітей Марк Цукерберг на кілька місяців брав декретну відпустку.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо у вас не порожнеча в голові, ви зобов'язані працювати самі на себе": народився наймолодший багатій планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути