понеділок, 22 жовтня 2018 13:51

Якщо "Росток-Холдинг" не поновить роботу, держбюджет зазнає збитків

Якщо "Росток-Холдинг" не поновить роботу, держбюджет зазнає збитків
Голова ради директорів "Росток-Холдингу" Віктор Купавцев каже, що через рейдерські атаки на підприємство бюджет втрачає близько 100 мільйонів гривень податків

"Розблокуйте роботу "Росток-Холдингу", і ми наповнимо бюджет країни, який через рейдерські атаки на підприємства холдингу втрачає близько 100 мільйонів гривень податків", - з таким закликом до президента Петра Порошенка звернулася відома агрокомпанія".

"Аграрний сектор є одним з основних джерел наповнення як державного, так і регіональних бюджетів, дайте тільки аграріям нормально працювати", - заявив журналістам голова ради директорів "Росток-Холдингу" Віктор Купавцев.

За його словами, з 8 жовтня 17 підприємств холдингу, розташованих в Чернігівській і Сумській областях, заблоковані за рішенням Харківського районного суду Харківської області, який знаходиться в смт. Покотилівка.

При цьому жодне підприємство холдингу не має до тієї місцевості ніякого відношення.

Віктор Купавцев запевняє: "Це атака рейдерів на успішну сільськогосподарську компанію".

Як зазначає голова ради директорів, через такі дії фактично знищується врожай на третині площ "Росток-Холдингу", а це тисячі гектарів землі. Залишаються неприбраними майже 17 тис. гектарів кукурудзи, 4 тис. гектарів сої, 1 тис. гектарів соняшнику.

Крім того, важливо розблокувати роботу елеваторів, де зберігається вже зібраний урожай. Є всі підстави остерігатися самозаймання соняшнику, сої, кукурудзи, які зберігаються в силосах елеваторних комплексів. Ще більшу загрозу для безпеки регіонів несе ймовірність вибухів на елеваторах: насіння соняшнику необхідно примусово вентилювати сухим повітрям, щоб вирівнювати вологість і температуру.

"Вартість соняшнику в силосах на поточний момент досягає 86 млн грн. Орієнтовна вартість обладнання, яке просто доведеться здати на металобрухт, становить близько 1,2 млн дол. Додавайте збитки за неприбраний урожай, а також екологічні наслідки. В цілому втрати компанії складуть близько мільярда гривень. Держава втратить значні валютні кошти через невиконання зовнішньоекономічних контрактів. І це вдарить по іміджу "Росток-Холдингу" та інвестиційній привабливості України", - зазначає Віктор Купавцев.

Купавцев також розповів, що 17 жовтня працівники "Росток-Холдингу" пікетували Генпрокуратуру і звернулися до президента України з проханням зупинити рейдерів.

"Зростає загроза соціального вибуху, адже через зупинку підприємств люди залишилися без роботи - разом з сім'ями це близько десяти тисяч працівників "Росток-Холдингу". Ніхто не хоче, щоб працівники компанії поповнили армію безробітних", - підкреслив Віктор Купавцев.

Голова правління додає: масштаби соціально-економічної катастрофи навіть складно оцінити. Через відсутність виплат до місцевих бюджетів Черкаської та Сумської областей зривається виконання важливих соціальних програм в цих регіонах. По-перше, під загрозою зриву початок опалювального сезону. По-друге, через відсутність надходження податків постраждає реформа децентралізації, успіх якої залежить від їх своєчасної сплати. Це вплине не тільки на виконання різних програм, зокрема, щодо ремонту доріг, але і на виплату зарплат співробітникам бюджетних організацій.

"Держава домовляється з МВФ про надання кредитів, в той же час всередині країни аграрії не можуть наповнювати держбюджет через атаки рейдерів на підприємства. Якщо урожай, який знаходиться на полі, ми не зможемо прибрати, висушити, розмістити на елеваторах, то державні збитки у зв'язку з невиплатою податків складуть близько 100 мільйонів гривень", - зазначив голова ради директорів.

За словами Віктора Купавцева, у компанії є підстави сподіватися на підтримку президента Петра Порошенка у вирішенні ситуації, що склалася навколо спроби рейдерського захоплення агрохолдингу. Але остаточне рішення проблеми буде тоді, коли рейдерському беззаконню буде покладено край.

За словами адвоката, керуючого партнера ЮФ "Ільяшев і Партнери" Михайла Ілляшова, який захищає інтереси "Росток-Холдингу", "це рейдерська атака. Визначення про заходи винесені в один і той же день, без виклику представників підприємств, з позбавленням права на захист і з порушенням принципів розумності, доцільності та своєчасності заходів".

Зараз ви читаєте новину «Якщо "Росток-Холдинг" не поновить роботу, держбюджет зазнає збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути