Ексклюзиви
середа, 29 травня 2019 17:42

Якщо ми не запустимо енергоринок 1 липня, то реформа буде скасована - народний депутат Сажко

Якщо ми не запустимо енергоринок 1 липня, то реформа буде скасована - народний депутат Сажко
Народний депутат Сергій Сажко вважає, що переносити запуск ринку електроенергії не варто. Фото: Слово и Дело

Другий етап енергореформи, пов'язаний із запуском оптового ринку електроенергії, потрібно проводити у вказаний у законі час, тобто з 1 липня 2019 року, а не відкладати запуск нової моделі "на потім".

Таку думку висловив народний депутат Сергій Сажко.

"Я вважаю, що переносити запуск ринку не варто. Адже з 1 січня фактично половина реформи вже запрацювала (роздрібний ринок електроенергії). Якщо ми зробили один крок, то потрібно робити другий і йти далі. А якщо ми не зробимо другий крок, то навіщо тоді взагалі ми робили перший? Це моя позиція", - зазначив Сергій Сажко.

За його словами, потрібно запустити оптовий ринок електроенергії з 1 липня. Інакше буде очевидний зрив енергореформи.

"Якщо ми не запустимо ринок, то через три місяці буде така ж ситуація, тому що ніхто не буде нічого робити. Знаєте, як у нас прийнято, - "цінної вказівки" не було. Потрібно ставити мету і виконувати її. А ​​якщо ми будемо ходити навколо цього, то ми не зрушимо з мертвої точки і не прийдемо до реалізації реформи", - повідомив народний депутат Сажко.

Як раніше повідомлялося, Національна комісія з регулювання ринку електроенергії і комунальних послуг повністю готова до запуску нового енергоринку, який, відповідно до закону "Про ринок електроенергії", повинен відбутися 1 липня 2019 року.

Раніше Профспілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості закликала Кабінет Міністрів не відкладати реформу енергетичного сектора і запустити оптовий енергоринок з 1 липня 2019 ркоу.

За даними низки експертів і ЗМІ, у відстроченні або скасуванні реформи ринку електроенергії зацікавлений бізнесмен Ігор Коломойський, який володіє трьома феросплавними заводами, де частка електроенергії в собівартості продукції складає 50%.

Зараз ви читаєте новину «Якщо ми не запустимо енергоринок 1 липня, то реформа буде скасована - народний депутат Сажко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути